19.04.2024
Місто Мандри Молодь Новини

ТОП-5 розваг, які тернополянам варто собі дозволити до кінця літа

Оскільки традиційний серпневий зорепад вже позаду, а попереду – осінь, пропонуємо перелік розваг, якими ще можна насолодитися до кінця календарного літа. Адже залишилося раптом 5 днів, серед яких лише один вікенд. 

Пікнік на “єлисейських полях”

Якщо ви цього літа ще не проводили час на терасах, які тернополяни називають “єлисями”, то саме час. Багато хто вже оцінив локацію і влаштовує там і дні народження, і тематичні фотосесії, але більшість таки – пікніки. Дехто навіть з алкоголем. Тому тут мусимо нагадати, що це є громадське місце і алкоголь там розпивати заборонено. А якщо наше нагадування не спрацює, то вам про це нагадає служба громадського порядку, яка періодично туди навідується. І тоді ваше шампанське піде у смітник.

Що із собою взяти: спрей від комах, сміттєвий пакет – аби після вас було чисто, бо недопалків та кришечок від пива там вже трохи назбиралося в траві.

 

Зустріти схід сонця на сапах
Фото: Facebook Файні мандри

Якщо давно таке планували, дивлячись на фото друзів у соцмережах, то вперед. Враження – незабутні, адже ви можете заплисти навіть на середину ставу, звідки відкриваються незвичні краєвиди, в який бік ви б не поглянули. Тим, хто не вміє плавати, дають рятувальний жилет. Та якщо таки впадете у воду, то можуть виникути проблем з тим, щоб знову залізти на дошку. З першого разу це вдається не всім. 

Вартість: від 130 грн за годину.

Що взяти з собою: рушник, якщо підете плавати на довго або посеред дня – крем від сонця.

 

Провести вихідний у невеликому містечку

Замки, палаци, костели, руїни, – в яке містечко Тернопільщини не приїдеш, всюди є щось цікаве. Навіть якщо на перший погляд цього немає.

Якщо вам не подобається гуляти традиційними туристичними принадами, просто погуляйте містом. Або позаглядайте у під’їзди міжвоєнної забудови. Наприклад, Чорткова, Бучача чи Бережан. Чи прогуляйтеся Скалою-Подільською. А ось варіант для тих, кого більше цікавить піша прогулянка – Лошнів.

Навіть якщо у вас немає власного авто, вас виручать рейсові автобуси. Попри карантин вони ходять справно, однак уточніть в довідці, чи точно той автобус, на який ви розраховуєте, в той день їздить.

Вартість: квитки на одного в обидва боки від 50 грн. + вартість вхідних квитків до музеїв чи замків. Ціна: 20-50 грн для дорослого.

Що з собою взяти: захисну маску (без неї не пустять до автобуса) та антисептик, гроші (краще не розраховуйте на пейпаси і банківські картки, а візьміть із собою готівку), невеличку аптечку (або принаймні ті ліки, які ви постійно вживаєте, і обов’язково – бактерицидні пластирі, якщо плануєте багато ходити).

 

Зустріти захід сонця на “Сігмі”

Якщо сонце ми зустрічали на сапах на тернопільському ставі, то й провести його можна там же. Але на іншому плавзасобі. Ставом вже кілька місяців ходить “Сігма” – катер. Він, зокрема, проходить під Білецьким мостом, при чому на стільки близько, що можна навіть його торкнутися. 

Вартість: 50 грн.

Що з собою взяти: беріть якийсь тепліший одяг, бо вечорами вже холодніше, а катер на ходу – не місце для шортів та майок – замерзнете. Або й чай/каву у термогорнятку візьміть – зайвим точно не буде.

 

Влаштувати променад довкола Тернопільського ставу

Якщо прогулянки набережною до “Циганки” і назад вже трішки набридли, то йдіть далі. Маршрут можна подолати пішки, а можна і велосипедом. Але вважайте, бо частина дороги пролягає попри залізничну колію, тому будьте обережні. Ходити самотужки і/чи після заходу сонця теж не рекомендуємо, бо частина маршруту все ж неосвітлена.

Що з собою взяти: засіб від комарів, а далі – що завгодно. Можете заодно влаштувати пікнік десь на березі чи в лісі (але пам’ятайте, що за собою треба прибрати).

Всі фото: Ірина Небесна, якщо не вказано інше

Перейти до панелі інструментів