20.04.2024
Місто Новини

Хто зміг потрапити на фінал Кубка України та що відбувається на стадіоні (фоторепортаж, відео)

Бути присутніми на фіналі Кубка України з футболу, де 13 травня зіграють “Динамо” (Київ) та “Зоря” (Луганськ), змогли далеко не всі. Із виділених лише 3000 місць на матч потрапили люди “від футболу”, медики, атовці та вихованці дитячих спортшкіл.

Про це Терміново розповів голова обласної асоціації футболу Тарас Юрик. За його словами, перш за все квитки отримали “довколафутбольні” люди.

– В нас були колективні заявки усіх команд чемпіонату області та чемпіонатів районів, вони мали можливість викупити певну кількість квитків. На це була виділена квота. Велику частину отримали ветерани футболу та дитячо-юнацькі спортивні школи, – розповідає Юрик. – Квитки отримали медики, воїни АТО.

За словами Юрика квитки отримували за принципом колективних заявок. Крім того частина квитків пішла і на команди “Зоря” та “Динамо”. До цього на рішенні міського штабу для боротьби з коронавірусом йшла мова, що їм виділять 10% від квитків. Дісталися квитки і людям, наближеним до Федерації футболу.

– Це в межах 100 квитків. Якщо розібратися, то 3000 квитків – це мало, – пояснив Юрик і додав, що в продажі квитків все ж не було.

При цьому стадіон під час матчу був заповнений далеко не на 20 відсотків, а десь мінімум удвічі більше, орієнтовно на 40-50 відсотків.

Нагадаємо, в мережі все ж торгували квитками “з рук”. За це просили 800 грн.

Що відбувалося неподалік стадіону за годину до початку матчу, можна побачити на нашому стрімі.

Детальніше про підготовку до матчу дивіться у відео.

Стрім із початку матчу дивіться нижче.

 

Міська рада попередила, щоб люди не виходили на дахи прилеглих будинків, аби дивитися матч. Тож чемні тернополяни дивляться футбол із балконів та мансард.
До кінця матчу “руферів” побільшало, зокрема і екстремалів.

В перерві вболівальники фотографувалися з Владзьом з “Вар’ятів” та намагалися зробити фото навіть з тренером збірної України Андрієм Шевченком, підтягуючись до вікна його ложі, або принаймні передавали папірці для автографа.

Під кінець матчу в секторі фанів “Зорі” знову запалили фаєри попри застереження диктора, що за такі дії поліція виводитиме зі стадіону.

Матч завершився перемогою киян, “Динамо” під керівництвом нового тренера Мірчі Луческу здобуло требл, вигравши Суперкубок України, чемпіонат та Кубок. При цьому “динамівці” не забили пенальті, воротар “Зорі” парирував удар з одинадцятиметрової позначки (на фото).

 


Фото та відео: Терміново

Перейти до панелі інструментів