19.03.2024
Місто Новини Оперативно

Тернопільським пенсіонерам за віком знову відновлять пільговий проїзд вдень

Із суботи, 15 травня, в Тернополі скасують обмеження щодо пільгового проїзду пенсіонерів за віком з 10.00 до 16.00. Відповідне рішення ухвалили на засіданні міського штабу для боротьби з коронавірусом.

Нагадаємо, це обмеження ввели 22 березня, зважаючи на те, що через карантинні обмеження місць у громадському транспорті не вистачало для всіх, а особливо важко було дістатися на роботу працівникам критичних структур, зокрема, медикам.

Як оцінив епідемічну ситуацію в місті лікар-епідеміолог Володимир Паничев, вона має тенденцію до зменшення кількості інфікованих. І вже не перший тиждень.

– В цілому ситуація, яку ми спостерігаємо на сьогодні, є підставою, щоб приймати рішення про послаблення карантинних заходів, – каже Паничев. – Відповідно до постанови Кабміну №320, яка дає право посилювати заходи місцевій владі, тепер можна розглядати питання щодо скасування деяких обмежень, введених раніше. Наприклад, щодо обмеження проїзду у громадському транспорті.

Читайте також: “А де ж транспорт? А нема”: тернополянка скаржиться, що зранку не було чим добратися з Київської.

На засіданні штабу начальник міського управління транспорту Олег Вітрук також озвучив пропозицію звернутися до уряду, аби отримати дозвіл на перевезення в громадському транспорті такої кількості пасажирів, яку дозволяють паспорти транспортних засобів. Нагадаємо, наразі в маршрутках, автобусах та тролейбусах Тернополя дозволено перевозити стільки пасажирів, скільки є сидячих місць. 

Перейти до панелі інструментів