25.04.2024
Місто Новини

На вул. Тарнавського починають капремонт, на осінь очікуються затори

Капремонт вул. Тарнавського – від просп. Злуки до вул. Київської розпочинають у Тернополі. Уже від сьогодні, 26 серпня, там проводять підготовчі роботи. Про це виданню Терміново повідомив Павло Чуй – заступник директора комунального підприємства облради “Тернопількомунінвест”, яке є замовником робіт.

Нагадаємо, тендер на капремонт вул. Тарнавського КП “Тернопількомунінвест” оголосило у червні цього року. Торги були проведені ще 30 червня. Переможець – ТОВ “Технобудцентр”, яке запропонувало вартість 23 млн. 236 тис. 187 грн. Згідно з договором роботи мали б розпочатися наприкінці липня і завершитися до початку листопада цього року. 

Проте, як пояснює Павло Чуй, капремонт довелося відкласти через те, що на той час у місті ще не завершили ремонт іншого масштабного об’єкта – Гаївського моста. 

– Ми не хотіли, щоб був транспортний колапс. Відкривають Гаївський міст, а це буде може навіть завтра (27 серпня – ред), і зразу ми починаємо роботу, – говорить заступник директора комунального підприємства. – Якщо б ми почали ремонт раніше, то був би великий наплив транспорту в Центрі – туди б їхали всі машини з Київської, а так частина поїде через Гаївський міст і рух трохи розвантажиться.

Капітальний ремонт Гаївського моста у Тернополі розпочали у травні 2019 року і обіцяють завершити до 1 вересня 2020 року (фото: Тернопільська міська рада)

Зауважимо, що у попередній публікації Терміново водії звертали увагу на те, що недоречно починати ремонт вул. Тарнавського, коли у місті ще незавершені роботи на Гаївському мості, на якому перекритий рух. Очевидно до порад автомобілістів дорожники прислухалися. Та чи вирішить це проблему, коли з початком навчального року транспорту на вулицях міста стає більше?

– Вул. Тарнавського перекриватимуть частково. Спершу ремонтуватимуть одну половину дорогу, а потім другу, – зауважує Павло Чуй. – Рух транспорту на цій ділянці буде організований, адже там всерівно буде потік машин, бо є під’їзди: хтось має виїхати, заїхати. Повністю перекрити дорогу ми не можемо. 

Через те, що ремонт дороги почався практично з місячним запізненням, роботи можуть затягнутися, не приховує Павло Чуй. Проте на скільки часу – невідомо. 

– Там великі об’єми робіт. Головне – зробити асфальтне полотно, а тоді інші роботи – легші. Головне, щоб погодні умови не заважали, – каже заступник директора підприємства-замовника робіт. 

Як раніше повідомляв виданню Терміново Павло Чуй, під час капремонту на вул. Тарнавського проведуть розширення дороги, в результаті якого збудують ще одну смугу.  Довжина ділянки ремонту – 1 км 138 м. Загальна площа розширення проїзної частини, в тому числі з тротуарами та зеленими насадженнями – 2 тис. 889 кв. м.  

Окрім того,  там проведуть 643 найменування робіт, зазначено у технічному завданні закупівлі. Серед них: відновлення покриття верхніх шарів, ремонт з’їздів, облаштування тротуарів, зелених зон, будівництво підпірної стінки, встановлення двох зупинок громадського руху, шість острівців безпеки, заміна двох старих світлофорів на нові. Серед робіт – вирубування 76 дерев та кущів. 

Зауважимо, нині на Тарнавського є три смуги руху, після розширення їх буде чотири. Завдяки цьому має стати менше заторів, саме з цією метою і вирішили почати ремонт, кажуть у міськраді.  

Головне фото: Юрій Кулик

Перейти до панелі інструментів