29.03.2024
Місто Новини Оперативно

Арку з входу на Острівок закоханих у парку Шевченка таки демонтують

 

Металеву конструкцію, яка спотворила вхід на улюблене місце відпочинку тернополян – Острівок закоханих в парку ім. Шевченка – заберуть уже невдовзі.

Про це ввечері 9 червня орієнтовно о 20.30 у свій позаробочий час на власній сторінці у Фейсбуці повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Я дякую усім, хто долучився до голосування щодо арки-серця біля «Острова закоханих» у Тернополі. Більшість проголосували за те, щоб перенести арку в інше місце. Так і буде. Я дякую за Вашу активність. Пишіть, будь ласка, у повідомлення, Ваші ідеї, куди її краще перенести», – написав Надал.

При цьому міський голова не повідомив головного: хто нестиме відповідальність за дане непорозуміння, яке сколихнуло громаду міста,  і чи буде врешті переглянуто відповідність займаній посаді Василем Бесагою, який досі, попри численні скандали, очолює міське управління містобудування та архітектури, а також залишається головним архітектором міста.

Також незрозуміло, чому міський голова не дочекався завершення започаткованого ним голосування щодо того, варто залишити встановлену конструкцію чи таки її необхідно перенести.

Тривати опитування мало ще два дні. Наразі участь у голосуванні взяли 5,9 тис. осіб, 61% з них підтримали перенесення конструкції, 39% дотримуються думки, що арку варто залишити.

Нагадаємо, металічну конструкцію, яка одразу викликала несприйняття тисяч жителів міста, встановили в парку Шевченка в середині травня. Опитані журналістом Терміново експерти наголосили на недоречності встановлення арки в даному місці, як і металічних дерев в зелених зонах парку.

Самі тернополяни прозвали дану конструкцію «дупою» за її обриси.

Не виключено, що невдовзі міський голова максимально підкреслюватиме на тому, як він прислухався до думки тернополян. Однак в коментарях під опитуванням на Фейсбук-сторінці мера обурена  громада дала чіткий посил – перед тим, як щось робити, потрібно радитися. І якщо Сергій Надал є послідовним у своїх рішеннях,  то мав би провести опитування і щодо інших резонансних  непорозумінь у місті, зокрема хаотичного встановлення МАФів чи роздачі задурно міської землі.

 

Головне фото: Ірина Небесна

Перейти до панелі інструментів