19.04.2024
Місто Новини

“Кіч-арт” за 200 тис. грн: як оздобили міст до Острівка закоханих і що чекає інші тернопільські парки

Нові арт-об’єкти, які обійшлись місту в 200 тис. грн, тернополяни вже прозвали “кіч-артом” і відсутністю фантазії. Конструкції для вертикального озеленення вмонтували в парку ім. Шевченка. Розмістять схожі і в “Топільче” та парку Нацвідродження.

На реалізацією проєкту в КП “Об’єднання парків культури та відпочинку м. Тернополя” витратили близько 3 місяців, розповів заступник директора підприємства Тарас Дячун.

– Кожна конструкція обійшлась від 30 до 60 тис. грн, – пояснює Дячун. – Найдорожчим вийшло металеве коване серце, яке розмістили на мості до Острівка закоханих. Наразі на всі заплановані роботи витратили близько 200 тис. грн.

Всі фото: Facebook-сторінка Олега Синовця

Крім “серця” на мості, також вмонтували дві “пальми” біля терас на “єлисях”. Всі конструкції водночас використають для вертикального озеленення міста – для цього там є горщики під квіти.

– На двох центральних алеях інших парків також розмістять як мінімум по дві схожих скульптури, – продовжує заступник директора. – Від літака до фонтана і від Надставної церкви до сходів на “Дружбу”. Планували більше, але зараз зменшились надходження до бюджету через коронавірус.

В соцмережах тернополяни почали змагатись у дотепах щодо нової арки у вигляді серця.

– Кіч-арту більшає. Ось що буває коли є гроші і нема фантазії, – пише користувач Uri Sobi.

Критикують не лише саме серце, а й місце розміщення.

– Там та арка так потрібна, як мертвому кадило.., – додає Олександр Дуда.

Хоча є й такі, яким вона припала до душі.

– Які різні люди, і вподобання, а мені подобається, – коментує Світлана Сівак.

Її підтримує Світлана Янчук.

– Дуже красиво. Ось якби ще приділяли стільки уваги для шкіл і лікарень, то життя було б чудовим, – пише жінка.

Те, що жителі міста вже розкритикували їхню роботу, в КП знають. Зізнаються, що читати несхвальні відгуки їм прикро. На питання, чи не легше було спершу погодити проєкти з містянами, щоб не вислуховувати потім шквал критики, Дячун прямої відповіді не дав, але закликав критиканів самим пропонувати ідеї.

– Якщо є люди, в яких загострене відчуття прекрасного, то для цього є відповідні інструменти: громадський бюджет, є петиції і звернення. Ми відкриті для ідей, – зауважив посадовець.

 

Перейти до панелі інструментів