25.04.2024
Новини Політика

В “ЄС” дали оцінку діям депутата-однопартійця, який “прославився” кримінальною лексикою і погрозами

Розмову двох чоловіків, щільно насичену ненормативною лексикою, розмістив на своїй сторінці в фейсбуці керівник бережанського видання Береж.Інфо Володимир Якимів. Чоловік стверджує, що ексзаступник голови облдержадміністрації, а нині – депутат Олег Валов погрожував йому розправою. З приводу даних погроз поліція уже відкрила кримінальне провадження.

Власне, погрози Якимів і пропонує послухати всім охочим, завдяки розголосу хоче привернути увагу до ситуації і в такий спосіб убезпечити своє життя. Запис телефонної розмови можна почути як на його фейсбуксторінці, так і на сторінці Олега Валова, де пост Якиміва залишався на момент публікації даного матеріалу.

Згаданий аудіофайл  не долучаємо до матеріалу з етичних міркувань, адже слова, які там звучать, радше пасують кримінальним елементам, а не колишньому чиновнику, а нині депутату облради.

Читайте також: Ексзаступника голови облдержадміністрації вже покликали на допит через погрози редактору видання

Як запевнив Терміново голова обласної організації партії «Європейська солідарність» Степан Барна, Валову на недопустимість таких висловлювань увагу вже звернули.

Однозначно, що як депутат облради він повинен стежити за тим, що говорить

– Ми свої висновки зробили. Було внутрішньопартійне зібрання, ми це обговорили. Він визнав, що в цій ситуації повівся занадто емоційно і більше такого не повториться. Однозначно, що як депутат облради він повинен стежити за тим, що говорить. Але слід розуміти, що була образа на адресу його дружини. Тут теж треба мати совість, – зауважує Барна.

Вчинок однопартійця він пояснює реакцією на те, що образили жінку. Мовляв, саме намагання заступитися за дружину і викликали у Валова стільки емоцій.

За даними Степана Барни, Олег Валов та Володимир Якимів добре знайомі між собою.

– І тут виходить допис, що дружина Олега Валова Марія ледь не займається продажем наркотиків. Тільки уявіть собі! Це дуже образливо! І Олег дуже емоційно відреагував. Зрозуміло, що такі питання краще було б у суді вирішувати, – переконаний Степан Барна.

треба було звертатися до суду. А вирішили це питання «по-бережанськи»

Одразу наводить свій приклад. Згадуює дописи недоброзичливців  кількарічної давнини.

– Дубінський (Олександр Дубінський, колишній ведучий програми «Гроші» на каналі 1+1, нині нардеп – авт.), Ткаченко( Олександр Ткаченко, ексгендиректор групи каналів «1+1 Media», нині – Міністр культури – авт.), Колтунов (Ігор Колтуновв – журналіст програми «Гроші» – авт.)… У них Барни не сходили з дописів в соцмережах. Писали, що хтось злодій, що хтось якось не так повівся. Але коли ми подали до суду, то одразу в них ці всі дописи з фейсбуку позникали. І 2 роки вже суди тривають, вони на засідання не приходять по 6-7 разів, ці політичні кілери, їх адвокати розгляд позовів затягують… В даному випадку теж треба було звертатися до суду. А вирішили це питання «по-бережанськи». Замість перевести в юридичну площину, виникла словесна перепалка. Очевидно, що тут домінувала емоційна складова, – каже голова обласної організації ЄС.

На його думку, репутаційних збитків партії даний конфлікт не принесе.

– Тут побутовий конфлікт, а не політичний, до партії цей конфлікт жодного стосунку не має. Ми звісно звернули увагу, що така лексика є неприпустимою. Але водночас враховуємо, що це була емоційна розмова двох чоловіків, а не журналіста і депутата. Якби це не стосувалося дружини, Олег Валов би так емоційно не реагував, – переконаний Степан Барна.

Читайтетакож: Мініпереворот в Бережанській міській раді (відео)

Він вважає, що найкращим виходом у даній ситуації було б, якби учасники конфлікту помирилися, адже давно знають одне одного.

– Раз хтось писав образи, обманював, то хай вибачиться перед Марією Валовою. А тоді Олег Валов вибачиться перед журналістом. І хай би помирилися, – пропонує своє бачення виходу з ситуації Степан Барна.

Тим часом слідчі ще мають дати оцінку діям Олега Валова, адже після звернення Володимира Якиміва в поліцію було відкрито кримінальне провадження за погрозу або насильство щодо журналіста.

Перейти до панелі інструментів