18.04.2024
#шо_там_у_влади Новини Політика

Кабмін розглянув пропозицію президента на призначення головою Тернопільської ОДА Ігоря Сопеля. Що про нього відомо

9 жовтня Уряд розглянув проєкти указів  та розпоряджень Президента про призначення керівників обласних та районних державних адміністрацій. Серед них – пропозиція про призначення на посаду голови Тернопільської облдержадміністрації Ігоря Сопеля.

Ігор Сопель народився 16 вересня 1974 року у Хоросткові  Гусятинського району. Випускник Тернопільського технічного університету, де отримав кваліфікацію інженер-механік. 13 років працював на різних посадах на Хоростківському цукровому заводі – спочатку слюсарем, потім інженером.

У 1990-х роках з братом Олегом створили популярний у Хоросткові гурт “Брати”.

З 2003 року займається підприємництвом. За інформацією YouControl, ліцензія у підприємця Сопеля І.М. на роздрібну торгівлю в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами, роздрібну  торгівлю залізними виробами, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами в спеціалізованих магазинах.

ФОП Сопель І.М., за даними системи YouControl, є добросовісним контрагентом за десятьма показниками – він не є банкрутом, не має санкцій і відкритих виконавчих проваджень тощо, проте має податковий борг.

 

З 2010 по 2018 керував Хоростківським регіональним структурним підрозділом ТОВ «Агробізнес» (підприємство займається виготовлення хлібо-булочних і кондитерських виробів і зареєстроване у селі Токи Підволочиського району, керівник – Олег Собуцький).  Підрозділ обслуговує три райони Тернопільської області  -Гусятинський,Теребовлянський та Чортківський. Звільнився з посади у 2018 р., про що свідчить декларація, яку подав після звільнення.

З 2017р керівник федерації футболу у м. Хоростків.

У 2019 році балотувався на 166-му окрузі на позачергових виборах до Верховної Ради України. Він поступився Миколі Люшняку, який представляє округ у парламенті. Посів друге місце, набравши 19 913 голосів виборців. На вибори витратив 57 879 грн.

Одружений, має сина Ігоря  і дочку Галину. Дружина Ольга Мирославівна – депутат Хоростківської міської ради, також працює у Хоростківському відділенні ТОВ «Агробізнес», була довіреною особою чоловіка на виборах до парламенту.

За декларацією, у власності Ігоря Михайловича Сопеля – магазин у Хоросткові (50 м2), МАФ (30 м2), квартира площею  68,2 м2, частка гуртожитку 27/100 загальною площею 171,9 м2. Їздить кандидат на посаду на автомобілі TOYOTA CAMRY 2014 року випуску. Не вказана у декларації інша машина пана Сопеля – Audi A6, дані про неї знаходимо у YouControl.

За основним місцем роботи в ТОВ “Агробізнес» він отримав  44676 грн. зарплати, від підприємницької діяльності – 965 000 грн. У готівці підприємець тримає 350 тис. грн., 7 тис. доларів, 6,5 тис. євро.

Не приховує пан Сопель своїх тісних зв’язків з 95-м кварталом, фото з артистами проєкту всіяна його сторінка у Facebook.

  • Я сповідую такі моральні цінності – віру, надію, любов, повагу до рідної землі, родини, народу, Батьківщини. Для мне важливими є сім’я, робота, діти, дім — це все основні вектори, на яких сконцентрований шлях власного життя, – пише на своєму кандидатському сайті Ігор Сопель.

Після погодження кандидатури Ігоря Сопеля Кабінетом Міністрів її повинен затвердити президент своїм указом.

Перейти до панелі інструментів