20.04.2024
Мандри Новини

“Місто, в якому хочеться просто сидіти і спостерігати за людьми”: яким побачили Тернопіль творці шоу “Вдома краще”

В Тернополі вже третій день тривають зйомки тревелшоу “Вдома краще”. Його автори – ті ж люди, які створюють іншу відому ТВ-програму “Орел і решка”.

Які ж були очікування від Тернополя і що в місті найбільше сподобалось, розповідають Женя Синельников і Сергій Гулейко.

– Якщо говорити про враження після першого дня: місто доглянуте і видно, що тернополяни його люблять. Звісно, є місця, за якими не надто доглядають, але вони є всюди (сміється – авт.) Перехожі щиро відповідають на запитання, бо в багатьох містах люди часто відмовлялись, коли ми питали, що подивитись. Тут дуже легко йдуть на контакт, – розповідає Сергій Гулейко.

– А дехто розповідав навіть коли його і не питали, – сміється Женя Синельников. – Просто самі підходили зі словами “я чув, що ви питаєте, куди піти, то от сюди сходіть!”. Це насправді дуже круто. Бо згідно формату нашої програми, ми не класичне тревелшоу, в якому розповідають: осюди підіть і осюди. Ні. Ми приїжджаємо і розпитуємо у місцевих, чим вони гордяться і що вважають цікавим. Бо одна справа – глянути в інтернеті, але зовсім інша – що саме цінують люди, які тут живуть.

“Вдома краще” має іншу концепцію, ніж “Орел і решка”, пояснюють автори.

Коли повертаєшся з Індії, і їдеш до Києва з “Борисполя”, думаєш: а як би я це все сприймав, якби був індусом? Тому перший погляд туриста – це те, що цікаво. І саме про це наше шоу, – пояснює Женя.

В Тернополі Женя Синельников вперше. Каже, що раніше знав лише, що це файне місто і все. Сергій Гулейко тут вже бував, хоча про місто йому теж було відомо небагато: знав про озеро, що звідси Ігор Пелих і пісню “Братів Гадюкіних”.

–  Сама програма “Вдома краще” почалась якраз із поїздки, в якій був і Тернопіль, – розповідає Сергій. – Рік тому я їздив замками Тернопільщини, повернувся під враженням, тож прийшов до Жені з пропозицією знімати щось про Україну.

В поїздках краще не мати великих очікувань і не надто перейматись красивими фотографіями з мережі, переконані автори шоу. Тоді не спотворюється перше враження.

– От ти приїздиш, нічого не знаєш,  а тоді повертаєш за кут і бачиш щось таке, що просто “вау”, – емоційно пояснює Женя. – Тож ти можеш побачити все таким, яким воно може тебе вразити.

В Тернополі таким вау-закутком для команди стала вулиця Валова.

– У вас дуже багато класних місць, – переконаний Женя. – Звісно, є більш туристичні і дуже знакові, але якщо походити центром, то видно, що є будинки і вулички не супертуристичні, але вони дуже затишні. Саме місто дуже приємне. У вас є дуже цікаві місцини, як, наприклад, місце зустрічі “біля “Молока” – коли самого магазину вже немає, але люди все рівно так кажуть.

Тернопіль для знімальної групи видався дуже спокійним і легким.

– Тут хочеться “підвтикнути”, якщо так можна сказати. Просто сидіти і спостерігати за студентами чи за заходом сонця. Не бігти кудись, а просто релакснути, – ділиться враженням Женя.

Програма з’явиться в грудні, розповіли автори шоу. Але вже зараз говорять і про друге “коло” зйомок на Тернопільщині. Перший сезон буде суто про міста, а от другий – вже про області. Щоб нічого не пропустити, бажаючи вмістити все в одну програму.

 

Перейти до панелі інструментів