19.04.2024
Новини

У Підволочиську другий день горить несанкціоноване сміттєзвалище

Жителі Підволочиська другий день скаржаться на дим, який чути навіть у центрі містечка. На околиці райцентру, в урочищі Княжина, горить сміттєзвалище, яке давно мали б закрити. Та воно не тільки працює, а й час від часу загорається, як це часто буває на сміттєзвалищах. Фото і відео пожежі надіслав у редакцію читач Петро Федорович.

Чоловік також розповів, що в урочищі до 1990-х років працювало стрільбище, яке належало військкомату. Далі територію почали захаращувати і поступово тут утворилося сміттєзалище, якому не змогла дати ради жодна міська чи районна влада.

– Поруч зі сміттєзвалищем живуть люди, – додає пан Петро. – Неподалік орнітологічний заказник, рекреаційна зона, поруч проходить Львівська залізниця. А пожежі на сміттєзвалищі відбуваються регулярно, ніхто не збирається там щось робити.

Активісти Підволочиська неодноразово звертали увагу на проблему, намагалися виявляти паліїв, зверталися до місцевої влади, однак поки безрезультатно.

Сьогодні ми публікуємо фото і відео пожежі, яка напередодні Великодня дошкуляє жителям Підволочиська. Обіцяємо дослідити тему глибше після вихідних.

 

Ці фото фото зроблені 17 квітня, як бачимо, пожежу намагалися ліквідувати підрозділи УДСНС. А це відео зняте 18 квітня, сміттєзвалище продовжує диміти.

Перейти до панелі інструментів