24.04.2024
#шо_там_у_влади Новини

У голови Тернопільської ОДА – нові заступники. Що про них відомо?

Сьогодні, 27 квітня, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш провів нараду з новопризначеними заступниками голови ТОДА — Віктором Устенком та Олегом Валовим. Про це йдеться на сайті обласної держадміністрації.

Заступники призначені згідно з розпорядженням очільника ОДА за попереднім погодженням з Офісом президента та Кабміном. Зараз вирішують, як між новопризначеними заступниками розподілити обов’язки та напрямки роботи.

Далі у повідомленні прес-служби ОДА йдеться: “Володимир Труш наголосив, що зараз Тернопільщині потрібні справжні професіонали з перспективним мисленням, новим підходом до роботи та вмінням адаптуватися до викликів сьогодення. На нараді голова облдержадміністрації надав доручення тримати на контролі питання, що обговорювалися”. Які питання обговорювали – не повідомляють.

Віктор Устенко – нове ім’я у політикумі Тернополя. 42-річний політтехнолог з Ічні, що на Чернігівщині. Тут вів підприємницьку діяльність, яка у системі YouControl зазначена “Роздрібна торгівля, що здійснюється фірмами поштового замовлення або через мережу Інтернет”. На сьогодні його діяльність як ФОП припинена. Керував Громадською організацією “За Чернігів!”

За декларацією, Віктор Устенко володіє квартирою в Ічні Чернігівської області (58 м кв.), автомобіль TOYOTA Corolla 2014 року випуску зареєстрований на дружину.

Готівкою пан Устенко назбирав 980 тисяч гривень, 55 тисяч американських доларів і 12 тисяч євро.

Google містить скупі дані щодо біографії і діяльності нового заступника голови Тернопільської ОДА. Майже мільйон Віктор Устенко заробив скоріш за все як політконсультант. З його тренінгами для кандидатів у депутати можна ознайомитися на YouTube.

Знайомий Віктор Устенко і з теперішнім прем’єром Денисом Шмигалем особисто. Для цього не треба довго скролити Facebook, привітання керівника уряду з днем народження без проблем знаходимо в його акаунті.

Олег Валов – старий новий заступник, який раніше працював у команді Степана Барни. На посаді заступника ОДА він відповідав за проведення реформи децентралізації та формування ОТГ.

Олег Валов народився 9 травня 1978 року в місті Інта, Воркутинського району, Комі АРСР. У 1982 році з сім’єю оселився в Стриї (Львівська обл.). Після закінчення Стрийської школи №1 поступив на економічний факультет Бережанського агротехнічного інституту. В 2009 році закінчив магістратуру державної служби в НАУ (Київ).

До 2006 року Олег Валов займався підприємницькою діяльністю. У 2006-10 рр. – заступник міського голови Бережан. З 2010 по 2015 рр. – директор ПП «Екоінвест». У 2015-16 рр. – перший заступник голови Бережанської РДА. З 4 травня 2016 року – заступник голови Тернопільської ОДА.

У листопаді 2019 року голова ОДА Ігор Сопель звільнив пана Валова з посади, однак Володимир Труш знову взяв “порошенківця” у свою команду.

За декларацією, в Олега Валова є будинок у Бережанах (84 кв.м) і дві земельні ділянки у райцентрі – 45 і 31 м кв. У 2019 році на посаді заступника ОДА пан Валов заробив 366 667 грн. Готівкою у нього є 540 тис. грн., 10 тис. доларів і 3 тисячі євро. Детальніше читайте за посиланням.

 

За інформацією сайту Тернопільської облдержадміністрації, у чинного голови ОДА 4 заступники – призначені Ігорем Сопелем Ігор Гайдук та  Арсен Марчишак, а також новопризначені Віктор Устенко та Олег Валов. Апаратом продовжує керувати Віталій Сікиринський,  людина з команди Степана Барни. Місце першого заступника залишається вакантним.

Перейти до панелі інструментів