20.04.2024
Новини Політика

Молодий ліберал, радикальний фермер і каратист. Що відомо про нових самовисуванців на мажоритарці Тернопільщини

21 червня в інформаційно-аналітичній системі «Позачергові вибори народних депутатів України 2019» з’явилися прізвища ще трьох самовисуванців на мажоритарних округах Тернопільської області. Ми поцікавились, хто претендує на мандат нардепа.

 

 

 

У Тернополі на 163-му окрузі конкуренцію кандидатам спробує скласти 24-річний Іван Тарасов. З відкритих джерел про нього відомо те, що він народився у Тернополі, закінчив школу №21 та Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого. Зараз кандидат тимчасово не працює, член Ліберально-демократичної партії України. Про себе на нещодавно створеній сторінці у Facebook Іван Тарасов пише: «кандидат на політичну посаду, соціал-ліберал, поміркований ліберал».

 

Нагадаємо, на 163-му ОВО вже зареєстровані самовисуванці Юлія Мамчак та Ігор Юзьвак, Лариса Римар від «Громадянської позиції», Максим Черкашин від «Голосу». Ще кілька кандидатів зареєструвалися, однак поки не внесені до інформаційно-аналітичної системи ЦВК.

 

За симпатії виборців 164-го ОВО (Збараж) побореться фермер з Городниці Підволочиського району Ігор Дацків, 39 років. Він член «Радикальної партії Олега Ляшка», однак балотується у порядку самовисування. У місцевій пресі знаходимо публікації, де Ігор Дацків звинувачує депутата районної ради від БПП у нападі, а також міліцію у незаконному затриманні і вимаганні. Як свідчить аналітична система YouControl, Ігор Дацків володіє сільськогосподарським обслуговуючим кооперативом «Червона рута», а також Фермерським господарством «Барселона», яке на сьогодні перебуває у стані припинення діяльності.

На 164-му ОВО про готовність поборотися за депутатський мандат офіційно заявили самовисуванці Богдан Іванусь, Володимир Кравець, Іван Панчук, а також Віта Салко від «Голосу».

 

 

165-й ОВО (центр у Зборові) спробує підкорити Богдан Саранчук, 54 роки, фізична особа-підприємець. У відкритих джерелах про нього майже нема даних, крім того, що проживає він у Зборові і як ФОП може займатися дослідженням кон’юнктури ринку і вивченням громадської думки, техобслуговуванням транспорту, торгівлею запчастинами. Зазначений Богдан Саранчук також співзасновником Громадської організації «Тернопільська обласна федерація кіокушин-кан карате-до».

 

Конкурувати кандидатові доведеться із самовисуванцями Іваном Чайківським, Віталієм Горбою та Василем Мартюком від «Голосу». Інші на стадії реєстрації.

Ми продовжуємо відстежувати реєстрацію кандидатів від Тернопільщини і знайомити вас із можливими народними обранцями.

Досьє на кожного з кандидатів читайте на сайті “Терміново” у розділі “Політика”.

 

 

Перейти до панелі інструментів