25.04.2024
Мандри Новини

Людям з інвалідністю показали, що подорожі Дністром для них можливі

Під час проекту «Подорожуй безпечно» Дністром провели сплав для людей з інвалідністю, повідомляє прес-служба Управління ДСНС в Тернопільській області.

До заходу «Дністер відкритий для всіх» готувалися ретельно – дослідили плесо Дністра і прибережну смугу, приготували спеціальні плавзасоби.

Під час теоретичної частини фахівці Управління ДСНС України у Тернопільській області розповіли про все, що необхідно знати тим, хто бажає сплавлятися по річках на плавзасобах різного виду. Зокрема, про правила користування маломірними суднами. Не можна перевантажувати плавзасіб, стрибати з нього, перебувати на ньому у стані алкогольного сп’яніння, не варто брати на плавзасіб дітей до семи років.

 

  • Найперше виникло логічне запитання, чи відчувався страх. Страху не було, – каже Голова Тернопільської обласної організації Союзу осіб з інвалідністю України Михайло Костів. – Насамперед через те, що з самого початку відчувалась впевненість в своїх силах, щирість і доброзичливість людей, які були причетні до сплаву. Ані словами, ані фотографіями не можливо передати відчуття природної краси, душевного задоволення, які можна отримати під час сплаву. Цю атмосферу можна відчути лише перебуваючи в плавзасобі.

Під час практичної частини учасники сплаву на спеціально облаштованих плавзасобах подолали водний шлях рікою Дністер із села Устечко до села Іване Золоте Заліщицького району. Організували захід управління туризму обласної державної адміністрації спільно з Управлінням ДСНС України у Тернопільській області.

Перейти до панелі інструментів