24.04.2024
Новини Соціальні проблеми Суди

За погрози та приниження дружини житель Тернопільщини 40 годин проведе на громадських роботах

Житель села Полупанівка колишнього Підволочиського району отримав 40 годин громадських робіт за психологічне насильство над своєю дружиною — таку постанову ухвалив Підволочиський райсуд.

Як вказано в постанові, “13 грудня 2020 року о 19.00 год чоловік вчинив домашнє насильство відносно своєї дружини: ображав нецензурними словами, погрожував фізичною розправою, чим завдав шкоди психологічному здоров`ю потерпілої”.

Читайте також: Пенсіонер із Тернопільщини отримав 1 місяць арешту за знущання над колишньою дружиною

У судовому засіданні чоловік свою вину у вчиненні правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся, запевнив, що подібне не повториться.

Попри те, що чимало схожих справ закінчуються винесенням попередження обвинуваченим, цього разу суддя вирішив не обмежитись лише цим.

Читайте також: Залякував та погрожував розправою: за психологічне насильство щодо матері житель Тернопільщини відбудеться 340 гривнями штрафу

“З метою виховання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, а також з метою запобігання вчиненню нових правопорушень, суддя приходить до переконання, що на обвинуваченого слід накласти адміністративне стягнення у виді громадських робіт в межах розміру санкції ст. 173-2 ч. 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що буде необхідним та достатнім для її виправлення”, — вказано у матеріалах справи.

Крім цього чоловік також сплатить 454 грн судового збору в дохід держави.

Читайте також: Соромляться, бояться, не розуміють себе… Чому жінки мовчать про домашнє насильство

Перейти до панелі інструментів