28.03.2024
Новини Соціальні проблеми Суди

Залякував та погрожував розправою: за психологічне насильство щодо матері житель Тернопільщини відбудеться 340 гривнями штрафу

340 грн штрафу та 454 грн у дохід держави заплатить житель Монастирищини за те, що двічі впродовж тижня морально знущався над матір’ю.

Відповідно до постанови суду, 15 грудня 2020 року чоловік “вчинив домашнє насильство психологічного характеру відносно матері, що виражалось у залякуванні, погрозах фізичною розправою, словесних образах, внаслідок чого могла бути завдана шкода психологічному здоров`ю потерпілої”. Вже за 5 днів – 20 грудня – ситуація повторилася. Після цього кривднику видали терміновий заборонний припис, який на 3 дні унеможливив його перебування в одному із матір’ю будинку.

Читайте також: Соромляться, бояться, не розуміють себе… Чому жінки мовчать про домашнє насильство

На судовому засіданні чоловік свою вину визнав, у вчиненому щиро розкаявся, пояснив, що на даний час примирився з матір`ю, тож суд обрав для кривдника покарання у вигляді штрафу. Таким чином за повторне психологічне насильство над матір’ю чоловік заплатить 340 грн штрафу та ще 454 грн судового збору.

Читайте також: Пообіцяв, що більше так не буде: за домашнє насильство суд відправив жителя Тернопільщини на громадські роботи

Перейти до панелі інструментів