27.04.2024
Відео Новини

“При такій температурі повітря вогонь поширювався дуже швидко”: як боролися з пожежею тернопільського бару

Близько години тривала ліквідація пожежі у барі “Коловорот” на бульварі Шевченка у Тернополі. Нагадаємо, займання почалося о 9.40 24 червня з прибудови бару, все приміщення якого збудоване з дерева. Потерпілих у пожежі немає, на жаль, приміщення бару згоріло практично вщент. 

Як повідомляють в управління ДСНС в Тернопільській області, о 10:56 пожежу локалізовано на площі 500 м кв, об 11:26 – ліквідовано.

– Через 4-5 хвилин після повідомлення про пожежі підрозділ вже був на місці. Орієнтовна площа займання складала 200 квадратів. Люди на той час вийшли з приміщення, декого ми відвели у безпечне місце, – розповідає начальник управління реагування на надзвичайні ситуації Головного управління ДСНС України в Тернопільській області Юрій Ярема. – Місце події обгородили. Згодом оголошено вже більша площа пожежі – 500 кв. м. Вся техніка Тернополя прибула сюди. Також тут працювала швидка, поліція, 41 чоловік особового складу. 

Читайте також: У центрі Тернополя намагаються загасити пожежу у відомому барі (фото, відео).

Основним завданням було те, щоб пожежа не перекинулася на сусідні будинки, зазначає полковник цивільного захисту. Ситуація ускладнювало те,  що заклад харчування повністю був дерев’яний і при тій температурі, що зараз, вогонь дуже швидко поширювався. 

– Пожежа локалізована, зараз перевіряємо горища будинків по периметру, – додає Юрій Ярема.

Фото: Головне управління ДСНС в Тернопільській області. 

 

Перейти до панелі інструментів