18.04.2024
Молодь Новини

Тернопільщина вже має 11 випускників-двохсотбальників: які стипендії їх чекають

Вже 11 випускників з Тернопільщини показали максимальний результат під час ЗНО та отримали по 200 балів із різних предметів. Про чергові результати тестування повідомила на своїй сторінці у фейсбуці начальниця управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ольга Хома. 

“Згідно оприлюднених результатів ЗНО 25.06.2021 року в області 200 балів отримали: з історії України – випускники Тернопільського навчально-виховного комплексу №9 та Теребовлянської ЗОШ #1; з біології – випускники Тернопільської Української гімназії, Тернопільського навчально-виховного комплексу №2, Теребовлянської школи№1, Острівської ЗОШ Тернопільського району. Вітаємо!”, – йдеться у повідомленні головної освітянки області. 

Як ми писали раніше, 200 балів з хімії отримала випускниця Тернопільської української гімназії, з англійської мови – випускниці Бережанської і Зборівської гімназії.  Ще троє учасників ЗНО показали найвищий результат з математики. З них: двоє – випускники Тернопільської української гімназії, один – Тернопільської школи з поглибленим вивченням іноземних мов №5. Зазначимо, що випускниця Тернопільської Української гімназії ім. І. Франка Вікторія Костецька набрала максимальну кількість балів під час ЗНО-2021 одразу з двох предметів – хімії та математики.

До 30 червня будуть відомі результати ЗНО з географії. Додаткова сесія ЗНО відбудеться з 29 червня до 14 липня. Результати додаткової сесії будуть відомі до 23 липня.

Як повідомила Ольга Хома, цьогорічні двохсотбальники отримають стипендію з обласного бюджету в розмірі 5 тисяч гривень. Абітурієнти, які склали ЗНО на 200 балів з двох предметів – отримають 10 тисяч гривень.

Читайте також: “Вірю в силу шоколаду”: поради від успішної тернопільської випускниці як вдало здати ЗНО. 

У Тернополі учні, які склали ЗНО на 200 балів, отримають від міської ради одноразову грошову винагороду. Минулого року це було 2 тис. грн. Проте у міському управлінні освіти готують проєкт рішення про збільшення суми, повідомили виданню Терміново у пресслужбі міськради. Окрім того за високі бали з базової дисципліни стипендією міської ради також нагородять випускників, які залишаться здобувати вищу освіту в Тернополі. Щомісячно вони отримуватимуть виплату у розмірі 1 тис. грн.

Нагадаємо, минулого року 11 учасників ЗНО на Тернопільщині показали максимальний результат – по 200 балів.

До слова, на сусідній Львівщині ЗНО з англійської мови на 200 балів склав 31 учень. Ще 20 учнів здобули 200 балів на ЗНО з математики, передає Львівський портал.

Головне фото: Укрінформ. 

Перейти до панелі інструментів