26.04.2024
Місто Новини

Коли почнеться парад випускників у Тернополі і якими є застороги на цей день

Парад випускників у Тернополі таки проведуть. Таке рішення прийняли сьогодні на засіданні міського штабу боротьби з коронавірусом.

Дійство відбудеться 2 липня, розпочнеться хода біля Надставної церкви о 15 год. Звідти випускники пройдуть на центральний стадіон, де на них чекають урочистості.

Читайте також: “Хода в масках – це знущання з дітей”: як у Тернополі проходить парад випускників (фоторепортаж)

– Випускники будуть сидіти на трибунах з першого по восьмий сектор, дотримуючись соціальної дистанції. Два ряди сидить, між ними один ряд вільний. Під час ходи буде дистанція між школами. Все продумано і всі про це знають, – сказала під час засідання штабу начальниця міського управління освіти Ольга Похиляк.

За її даними, за останні два тижні серед працівників шкіл міста та школярів «фактично немає хворих» на коронавірус. Також Похиляк повідомила, що вакциновано у Тернополі вже 2 тис. освітян, які і будуть задіяні у проведенні параду.

Начальник міського відділу поліції Сергій Осадца поінформував, що 10 шкіл святкуватимуть за межами Тернополя, одна школа святкуватиме у Збаразькому районі.

– Там теж будуть наші наряди. Вони стежитимуть за порядком під час проведення святкувань, зокрема в окремих закладах, будуть закріплені поліцейські. Також діятиме мобільна група, яка зможе оперативно реагувати у разі потреби. На ранок ми хочемо залучити рятувальників, вже проговорили з патрульною поліцією, Нацгвардією, муніципальною інспекцією, щоб з опівночі до 6 год ранку в нас був контроль за набережною. Щоб були рятувальники і в разі чого не допустити летальних випадків, – сказав Осадца.

Також поліцейські контролюватимуть виконання рішення виконкому щодо заборони продажу алкоголю після 22 год.

– Організатори в школах стежитимуть за процесом, щоб все було культурно. Але це молодь, діти до 18 років. Важливо, щоб якась група молоді не придбала і потім не виникла непрогнозована ситуація, – наголосив Осадца.

Він запевнив, що поліція повністю готова до проведення свята випускників.

Перейти до панелі інструментів