27.04.2024
Новини Соціальні проблеми Суди

Пенсіонер із Тернопільщини отримав місяць арешту за знущання над колишньою дружиною

1 місяць арешту та штраф у 540 грн – такий вирок виніс суддя Теребовлянського районного суду розлученому пенсіонеру. Чоловік систематично впродовж кількох місяців чинив психологічне насильство над ексдружиною, з якою вони продовжували жити в одному домі.

Як йдеться у вироку, зафіксували декілька випадків, коли чоловік збиткувався над колишньою дружиною.

“29 квітня 2020 року о 22.30 годині, 21 червня 2020 року о 02.00 годині, 22 червня 2020 року о 22.30 годині особа, діючи умисно, усвідомлюючи, що завдає шкоду психологічному здоров`ю, за місцем свого проживання в с. Вербівці Теребовлянського району Тернопільської області вчинив домашнє насильство відносно своєї колишньої дружини. А саме: чинив на неї моральний та психологічний тиск, виражався в її сторону нецензурними словами, чим вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.173-2 КУпАП. “Вчинення домашнього насильства”, – вказано у вироку.

Читайте також: Залякував та погрожував розправою: за психологічне насильство щодо матері житель Тернопільщини відбудеться 340 гривнями штрафу

05 липня 2020 року о 23.25 годині, чоловік продовжив знущання над жінкою: ображав її, погрожував фізичною розправою, виганяв з дому. 12 серпня все знову повторилося.

Свою вину чоловік на суді визнав. Як і те, що в них часто виникають сварки і скандали. У вироку вказано, що пенсіонер раніше вже був судимий за те, що вдарив колишню дружину. Потерпіла часто викликала поліцію. Його неодноразово притягали до адміністративної відповідальності щодо вищенаведеного.

Читайте також: Пообіцяв, що більше так не буде: за домашнє насильство суд відправив жителя Тернопільщини на громадські роботи

Зважаючи на всі ці обставини, суд ухвалив визнати пенсіонера винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 КК України “Домашнє насильство” та призначити йому покарання у виді 1 місяця арешту, ще раніше йому вже присудили штраф у 510 грн в дохід держави.

Читайте також: Соромляться, бояться, не розуміють себе… Чому жінки мовчать про домашнє насильство

Перейти до панелі інструментів