26.04.2024
Новини

Через оборудку з приватизацією будівлі в центрі Тернополя місто ледь не втратило 25 мільйонів

Приміщення колишньої лікарні залізничників на вул. І. Франка, яке хотіли незаконно приватизувати, насправді коштує понад 30 мільйонів гривень. Про це сьогодні під час прес-конференції, посилаючись на експортну оцінку, повідомив прокурор області Петро Бойко. Продаж будівлю місто погоджувалося за істотно меншу суму.

«Власність громади шляхом підробки документів про нібито проведення невід’ємних покращень на 4,5 млн грн хотіли незаконно приватизувати. Причому приватизувати за вартістю, яка в 7 разів занижена. Хоча ми побачили, що і на ті 4,5 млн грн робіт не виконали», – підкреслив прокурор.

Він зазначив, що у кримінальному провадженні по даній оборудці є вже двоє підозрюваних. Однак ними, найімовірніше, перелік фігурантів провадження не обмежиться.

«Нами вживаються заходи щодо доведення винуватості й інших посадових осіб та їх можливої причетності. На будівлю накладено арешт, цей арешт діє», – додав Петро Бойко.

За його словами, зараз правоохоронці планують передати арештовану будівлю Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаних від корупційних та інших злочинів. Прокурор пояснив, що даному агентству також передають вартісні активи, коли є застереження, що вони можуть бути використані з порушенням чинного законодавства.

Нагадаємо, як тільки з приводу намірів приватизувати будівлю було відкрито кримінальне провадження, у мерії запевняли, що… «всі дії Тернопільської міської ради відбуваються в межах чинного законодавства, а поширені твердження прокуратури – не відповідають дійсності та обставинам справи».

Перейти до панелі інструментів