24.04.2024
Новини Оперативно

Прокуратура оскаржує рішення, завдяки якому на березі озера розбудувалися тернопільські скоробагатьки (фото)

Прокуратура Тернопільської області подала позов до Господарського суду з вимогою визнати незаконними та скасувати окремі рішення Тернопільської міської ради, які дали змогу використати землі прибережної смуги ставу не на користь громади.

Зокрема, це рішення, якими надано обслуговуючому кооперативу в оренду терміном на 25 років земельну ділянку для обслуговування будівель та споруд станції човнів. Також у позові прокуратура вимагає зобов’язати кооператив повернути територіальній громаді Тернополя земельну ділянку, надану міською радою в оренду на вул. Урожайній, і скасувати в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запис про державну реєстрацію іншого речового права щодо даної земельної ділянки.

Про це сьогодні повідомив прокурор області Петро Бойко.

Він зазначив, що активісти та ЗМІ неодноразово повідомляли про схеми, за якими на вулиці Урожайній вздовж берега ставу звели будинки. По документах їх оформили як звичайні місця для експлуатації човнів – елінги. За цими фактами вже довгий час тривало розслідування у кримінальному провадженні, однак як завжди, коли провадження стосується топ-персон міста, воно фактично просто лягає у «довгу шухляду».

Вперше по такому провадженню вчинено хоч трішки більше, ніж банальна пуста балаканина на кшталт фраз про «перебуває на особистому контролі» чи «ми вживаємо максимум зусиль».

«Ми провели декілька експертиз, вбачаємо ряд порушень. Адже окремі особи використовують земельні ділянки в охоронній зоні ставу нібито для будівель з експлуатації човнів. Але насправді це не зовсім відповідає дійсності. Ми подали судовий позов, долучили спеціалістів в екоінспекції, з кадастру.  Окремо їм дякую, є порозуміння, ми бачимо єдину ціль, до якої ми йдемо. Судове рішення має бути не за горами, суд  вирішуватиме і подальшу долю даних будівель та споруд», – повідомив Петро Бойко.

Він додав, що правоохоронці також вивчають законність появи й інших об’єктів у прибережній смузі. Однак пообіцяв надати більше інформації уже за результатами конкретних напрацювань.

«Наразі можу лише сказати, що ці земельні ділянки використовуються не на користь громади. Ми будемо це міняти», – пообіцяв прокурор області.

Нагадаємо, почин перетворенню елінгів на котеджі було дано за каденції Романа Заставного. Про роль екс-мера, а також його родичів у даній оборудці писали місцеві ЗМІ.

Фото: Політерно, Тернопільський тиждень, ГІП

Перейти до панелі інструментів