19.04.2024
Місто Новини

Міська рада стверджує, що повідомлення прокуратури про лікарню залізничників не відповідає дійсності

Приміщення колишньої лікарні залізничників перебуває у комунальній власності громади. Таке повідомлення великими буквами з’явилось пізно ввечері на сторінці Тернопільської міської ради.

Нагадаємо, 14 січня вдень прокуратура та управління СБУ у Тернопільській області оприлюднили інформацію про те, що приміщення колишньої лікарні хотіли незаконно продати за 15 мільйонів гривень без конкурсу.

Тернопільська міська рада лише визначила можливість приватизації об’єкта, однак процедура є не реалізованою. Договір купівлі-продажу не укладений, пишуть у повідомленні.

Тернопільська міська рада вчиняє дії щодо приватизації комунального майна відповідно до вимог Закону України «Про приватизацію державного та комунального майна» та на підставі рішення «Про приватизацію державного та комунального майна» про включення об’єкту в перелік, що підлягає приватизації, прийнято на сесії Тернопільської міської ради №7/35/199 від 06.06.2019 року.

В ході підготовки об’єкту до приватизації орендарем надано документи щодо проведених робіт з поліпшення об’єкта – Технічний висновок будівельної експертизи та висновок експерта-оцінювача про вартість невід’ємних поліпшень.

Державна архітектурно-будівельна інспекція України засвідчила Сертифікатом відповідність закінченого будівництвом об’єкта проектній документації та підтвердила його готовність до експлуатації.

– Всі дії Тернопільської міської ради відбуваються в межах чинного законодавства, а поширені твердження прокуратури – не відповідають дійсності та обставинам справи, – запевняють у міській раді.

За матеріалами #СБУ дії посадовців міської ради, причетних до протиправної оборудки, перевіряються Тернопільською місцевою прокуратурою у межах кримінального провадження, відкритого за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Читайте також Історичну будівлю в центрі Тернополя, вартістю понад 15 млн грн, хотіли незаконно продати без конкурсу

Перейти до панелі інструментів