29.03.2024
Місто Новини Політика

Черговий майновий скандал: прокуратура доводить, що Тернопільська міськрада дезінформує громаду

Повідомлення на сайті міськради щодо частини приміщення кінотеатру на вул. І. Франка містить оціночні судження та не відповідає дійсності. Про це йдеться в офіційній інформації прокуратури Тернопільщини з приводу намагання Тернопільської міськради спотворити реалії щодо майна громади, яке суд повертає у комунальні власність після спроби його відчужити потрібним людям. 

В прокуратурі наводять чіткі аргументи: рішенням Тернопільського міськрайонного суду від 10.06.2020, яке є у публічному доступі на офіційному порталі «Єдиний державний реєстр судових рішень» та доступне за посиланням, задоволено позов Тернопільської місцевої прокуратури в інтересах держави про витребування нежитлового приміщення за адресою: вул. І.Франка,8 у місті Тернополі, загальною площею 192 м. кв.

«Нагадаємо, що вказане нежитлове приміщення саме як частина приміщень комунального підприємства «Палац Кіно» Тернопільською міською радою у 2012 році передано в оренду, після чого відчужено і двічі перепродувалося. Тому доводи міської ради про те, що витребувані приміщення жодним чином не стосуються кінопалацу, не відповідають дійсності. Публікуючи подібного роду інформацію, орган місцевого самоврядування вводить в оману жителів міста Тернополя щодо своєї діяльності та роботи органів прокуратури», – йдеться в повідомлення прокуратури.

Одразу після розповсюдження прокуратурою інформації про рішення суду, на офіційному сайті міськради з’явилася повідомлення, в якому висвітлена офіційна позиція мерії: намагання прокуратури повернути громаді приміщення кінотеатру керівництво міста назвало «дивною позицією». Це все, що потрібно знати про те, чиї інтереси насправді відстоює очільник міської ради Сергій Надал та його свита. 

Нагадаємо, попередньо на початку року після призначенням новим прокурором області Петра Бойка, мав місце ще один майновий скандал. Тоді громадськості Тернополя стало відомо, що історичну будівлю в центрі Тернополя, вартістю понад 15 млн грн, хотіли незаконно продати без конкурсу. Громада міста від такої оборудки тільки б програла, а очільники мерії продовжували б розповідати байки, що в казні бракує коштів на ремонти дворів, дахів та модернізацію міста. Насправді коштів бракує через схеми дерибану, коли земля та комунальна нерухомість передається за заниженими цінами чи навіть без жодного зиску для міського бюджету.

Цікаво, що тоді, аби пригасити іміджеві втрати від чергового резонансного скандалу, міська рада обрала таку ж тактику – на сайті мерії опублікували бздуру, що дані прокуратури не відповідають дійсності. 

Перейти до панелі інструментів