19.03.2024
Новини Оперативно Політика

У “Білому домі” вирують емоції, жителі Тернопільщини приїхали висловити своє “Фе!” керівництву області (Відео)

На Тернопільщині люди протестують проти утворення четвертого округу в рамках адміністративної реформи. Зокрема, у Зборівському районі вважають штучним створення ще Бережанського округу, після чого сам район буде пошматовано між іншими округами.

Загалом в області після проведення адмінреформи замість 17 районів точно утворять три нових адміністративно-територіальних одиниці з центрами у Тернополі, Чорткові та Кременці. А от створення Бережанського округу викликало суперечності.

Учора у Зборові жителі району провели акцію протесту і відправили сьогодні делегацію в Тернопільську ОДА для зустрічі з керівництвом області.

Вони хочуть почути конкретну відповідь – буде Бережанський округ чи ні. Адже вчора на віче у Зборові присутні вирішили, що Зборівський, Монастириський, Підгаєцький та Козвівський район хочуть приїднатися до Тернопільського округу.

У актовій залі в «Білому домі» зустріч проходить на підвищених тонах, від громади “заправляють”  представники “Батьківщини” та “Свободи”. Вони не стримують емоцій. Голову ТОДА Володимира Труша звинувачують у неправдивих заявах. Зустріч перейшла у сварку з криками, сторони по дикунськи говорять одночасно, перебиваючи одне одного і не слухаючи опонентів.

Виглядає, що політичні сили, які втрачають позиції в області, напередодні місцевих виборів отримали чудову тему для самопіару.

 

 

Мітинг під ОДА: мешканці чотирьох районів хочуть приєднатись до Тернопільського району

Мітинг під ОДА: мешканці чотирьох районів хочуть приєднатись до Тернопільського району

Опубліковано Файне місто Четвер, 4 червня 2020 р.
Перейти до панелі інструментів