19.04.2024
Новини

Поліція “взяла на олівець” водія, який залишив авто на тротуарі в центрі Тернополя (Фото) 

Фото, на якому видно припарковане авто на пішохідній частині вулиці Чорновола опублікували у соцмережі Facebook 4 червня близько 11.10. В управлінні патрульної поліції в Тернопільській області повідомили, що виклику не було, але їхню сторінку відмітили у коментарях під фото. 

Більшість користувачів у коментарях написали, що за таке порушення слід штрафувати та про відсутність культури паркування у водіїв. Але є і такі, які припускають, що чоловікові довелось так припаркуватися через якусь нагальну справу. Наприклад, щось вивантажити чи “бабцю завезти до лікаря”. До того ж, в авто була ввімкнена “аварійка”.

В патрульній поліції просять повідомляти про порушення спершу на лінію “102”, а тоді у Facebook. В такому випадку патрульні зможуть оперативніше відреагувати на звернення.

– Сторінку управління відмітили користувачі однієї із груп, – каже речниця патрульної поліції Катерина Басалига. – Ми передали інформацію на чергову службу. Аж тоді вони направляють на місце наряд, якщо є вільні екіпажі. Адже багато викликів та ДТП. В цьому випадку, коли екіпаж прибув на місце, водія та авто уже не було.

Але орієнтування на авто передали усім екіпажам. Якщо під час патрулювання міста дане авто помітять, то водія притягнуть до адміністративної відповідальності.

За порушення правил паркування в КУпАП передбачена ч. 1 ст 122 – перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху (в частині порушення правил зупинки, стоянки).

Фото: Максим Макар

 

Перейти до панелі інструментів