20.04.2024
Новини Політика

За другою спробою надолужили: Верховна Рада таки призначила голів Мінфіну та МОЗу

Відповідно до результатів другого за сьогодні, 30 березня, голосування Верховної Ради, Україна таки отримала нових міністрів охорони здоров’я та фінансів.

Отож, міністром фінансів став Сергій Марченко. За його призначення проголосували 256 депутатів.

Міністром охорони здоров’я став Максим Степанов, його підтримали 246 депутатів.

Хто такі нові міністри?

Сергій Марченко закінчив Академію державної податкової служби (нині Університет державної фіскальної служби). З 2002 року Марченко працював на державній службі — у податкових органах та Міністерстві фінансів.

З 2011 року Марченко працював у Координаційному центрі зі впровадження реформ при президентові України, брав участь у розробці бюджетного кодексу, ухваленого у 2014 році. Співпрацював з Bendukidze Free Market Center та «Київською школою економіки».

У 2016 році став заступником міністра фінансів Олександра Данилюка. Після відставки останнього у 2018 році перейшов на роботу до Адміністрації президента Петра Порошенка (був заступником голови АП).

У 2019 році Сергій Марченко пішов з АП та балотувався до Верховної Ради. Він був 7-им номером у списку партії «Українська стратегія Гройсмана», яка не набрала необхідної кількості голосів та не увійшла до парламенту.

Сергій Марченко має ступінь магістра з управління державними фінансами та кандидата економічних наук з економіки.

Максиму Степанову – 44 роки. У 1998 році закінчив Донецький державний медуніверситет ім. Горького. У 2004 році — Київський національний економічний університет за спеціальністю «Міжнародна економіка». У період 2008—2010 років Степанов обіймав посаду першого заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Миколи Сердюка. Коли до влади прийшов Віктор Янукович, Степанов був звільнений разом з Сердюком[2].

Після цього Максим Степанов обіймав посаду директора державного підприємства “Український державний центр транспортного сервісу «Ліски».

2011—2016 рр — очолював ДП “Поліграфкомбінат «Україна», переміг на відкритому конкурсі на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації. 21 грудня 2016 року Кабмін схвалив призначення Степанова Головою Одеської ОДА. З 12 січня 2017 офіційно вступив на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації.

10 квітня 2019 року звільнений з посади голови Одеської ОДА.

Нагадаємо, перше голосування за тих же кандидатів нардепи провалили. Голосів забракло обом.

 

Перейти до панелі інструментів