28.03.2024
Новини

5 безкоштовних онлайн-курсів для саморозвитку

Постійного навчання та самовдосконалення потребують люди 21 століття, адже це дає успішний розвиток в соціумі. Ми підготували підбірку курсів і лекцій на різні теми, які можуть вас зацікавити.

Відчуй: жестова мова для всіх

Курс розрахований на людей будь-якого віку, віросповідання та національності. Не вимагає наявності попередніх знань з життя та побуту людей з порушеннями слуху. Спрямований на осіб з свідомою, та не дуже громадською позицією. Матеріал курсу дає пояснення, як активна громадська позиція впливатиме на покращення якості життя людей з порушеннями слуху та соціуму в цілому.

Автори курсу вважають, що саме ті люди, які запишуться на цей курс, стануть каталізаторами великих змін в суспільстві!

 

100 РОКІВ УКРАЇНСЬКОГО МИСТЕЦТВА ЗА 100 ХВИЛИН

 

12 лекцій про все, що ви хотіли знати про мистецтво з 1900 до 2017 року, але не наважилися спитати

Від пізнього академізму до пізнього імпрессіонізму, модерну та декадансу, народження українського авангарду. Про появу “нових молодих”, Майдан як  симптом, групи та покоління на постмайданному ландшафті та інші.

 

Механіка

Механіка — наука, що вивчає рух матеріальних тіл, взаємодію між ними, а також умови рівноваги систем тіл. Це дуже важливий курс, адже він дає фундамент для розуміння всіх інших тем.  На даному етапі важливо отримати основні навички та добре зрозуміти методи фізичного мислення.

Цей курс дуже вдало поєднує теоретичний фундамент та практичну частину. Ви навчитесь використовувати отримані навички не тільки для розв’язання шкільних задач, а і для побудови власних проектів на основі фізичних законів.

Сталий розвиток: нова філософія мислення

В цьому онлайн-курсі ви дізнаєтесь про:

  • Основні принципи сталого розвитку;
  • Нову філософію сталого мислення;
  • Хто такі стейкхолдери і навіщо розуміти їхні цінності;
  • Просто про Глобальну агенду ООН 2030 і український план досягнення цілей сталого розвитку;
  • Експоненціальне зростання
Сексуальна освіта

Фонд Олени Пінчук представляє перший в Україні масовий онлайн-курс «Сексуальна освіта», що дає відповіді на найпопулярніші запитання підлітків про секс, розвіює найпоширеніші міфи та допоможе батькам розпочати розмову про секс з дітьми. У Фонда є багаторічний досвід роботи з молоддю та їх батьками в напрямку профілактики ВІЛ, безпечного сексу та здорового способу життя. До розробки та створення курсу були залучені найкращі спеціалісти в сфері медицини та психології, а в зйомках відеолекцій взяли участь популярні телеведучі та лідери думок.

Перейти до панелі інструментів