19.04.2024
Новини

Винахідник з Тернополя пропонує власноруч виготовляти захисні щитки для лікарів. Потрібні волонтери

Тернополянин Андрій Пальчик – кандидат технічних наук і винахідник – пропонує просту інструкцію для виготовлення одноразових захисних щитків на обличчя для лікарів, які працюватимуть із хворими на коронавірус.

Зазвичай використовують такий багаторазовий варіант:

Та його, за словами Андрія Пальчика, потрібно часто обробляти. Одноразові щитки можна просто спалити після використання.

– Річ вимагатиме певної відповідальності, адже волонтер зголошується вести свій журнал температури, він має бути переконаний, що абсолютно здоровий, – каже Андрій Пальчик. – Із незначним нежитем людина вже не підходить. Все робиться в аналогічному щитку, масці і рукавичках, оброблених спиртом. Потім продукція додатково відстоюється кілька днів. 

Для виготовлення щитка потрібна цупка плівка, на кшталт обкладинки до книжок і не дуже товстий картон (приблизно, як коробка з-під піци), 20-сантиметровий шнурок або нитка, а також степлер і ножиці. Всі інструменти і руки потрібно продезінфікувати перед початком роботи.

Детальніше дивіться у відеоінструкції.

– Ціна питання від 50 коп. до 1 гривні, виготовляється за 2 хвилини, після використання знищується. Не потіє, не падає, навіть, коли біжиш, – резюмує Андрій Пальчик.

Кінцевий результат має виглядати приблизно так:

Винахідник гуртує навколо своєї ідеї волонтерів, у тому числі з районів Тернопільщини. Для більш детального інструктажу звертайтеся у приватні повідомлення на Facebook сторінку Андрія Пальчика Дішкович Діоген.

 

Перейти до панелі інструментів