29.03.2024
Здоров’я Новини Оперативно

У навчальних закладах Тернополя таки оголосили карантин. Садочки 12-13 березня працюватимуть

Припиняти чи не припиняти навчання? Тернопільська міська рада зволікала із відповіддю до пізнього вечора. Спершу на сторінці відомства з’явилося повідомлення про те, що у тернопільських школах і садочках карантину не буде, але після того як обласна влада таки повідомила про припинення навчального процесу, повідомлення зникло.

Ввечері у Тернопільській міській раді відбулося позачергове засідання виконкому і комісії із надзвичайних ситуацій, які прийняли рішення з 12 березня припинити навчальний процес у школах обласного центру, а також відвідування дітьми садочків.

Вчителі і вихователі працюватимуть, повідомив на брифінгу міський голова Тернополя Сергій Надал.

  • Ми отримали багато звернень від збентежених тернополян, які не мають де розмістити дітей, особливо тих, які ходять у дитячі садочки, – каже Сергій Надал. – Тому виконком прийняв рішення про те, що протягом четверга і п’ятниці дитячі садочки не будуть надавати послуги освіти, вони будуть облаштовані у групи тимчасового перебування дітей. Тобто ті батьки, які не мають де залишити дітей, зможуть привести дітей в садочок у групи тимчасового тримання, вони підпишуть згоду про те, що вони ознайомлені і дають згоду на перебування дітей у дитячому садочку.

За словами очільника міста, у тернопільських школах і садочках немає жодного класу і групи, які були б закриті у зв’язку із захворюваністю, але є рішення уряду і серйозні ризики.

Після брифінгу на сторінці Тернопільської міської ради повідомили про те, що садочки 12-13 березня працюватимуть.

Як ми вже повідомляли, уряд рекомендував введення карантину на три тижні (до 3 квітня), а також ввів обмеження на проведення масових заходів, в яких запланована участь понад 200 осіб.

Карантин у закладах освіти, за рекомендацією уряду, ввела й Тернопільська обласна держадміністрація.

Перейти до панелі інструментів