16.04.2024
Новини Оперативно

У навчальних закладах області введуть карантин до 3 квітня

У навчальних закладах області з 12 березня введуть карантин, який триватиме до 3 квітня. Про це зазначили під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській облдержадміністрації, яке відбулося 11 березня. Такі заходи вживають згідно з урядовими рішеннями, яких необхідно дотримуватись через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19, повідомляють в облдержадміністрації.

За словами голови облдержадміністрації Ігоря Сопеля, Кабінетом Міністрів України також вирішено ввести обмеження на проведення масових та спортивних заходів.

– Обмеження діятимуть на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Проте, це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе лише з дозволу міжнародних організацій та без глядачів, – наголосив очільник ОДА.

 

Також він підкреслив, що слід дотримуватись усіх рекомендацій медиків з приводу профілактики коронавірусної інфекції. У випадку виявлення симптомів COVID-19 необхідно терміново звернутись у телефонному режимі до сімейного лікаря, який розповість про подальший алгоритм дій.

Нагадаємо, через поширення коронавірусу Кабінет міністрів запровадив карантин в Україні з 12 березня по 3 квітня.

Від Тернопільської міської ради про запровадження карантину у міських закладах освіти повідомлень поки немає.

Перейти до панелі інструментів