20.04.2024
Новини

Що тернополяни вважають головним для міської влади

Опитування суспільно-політичних настроїв тернополян, проведені на початку лютого цього року, показали не тільки як тернополяни оцінюють ситуацію в місті і в країні та рейтинги політичних сил. Вони дають розуміння, які сфери розвитку міста хвилюють людей насамперед, а отже, мають стати пріоритетними для міської влади.

Серед міських проблем опитані найчастіше обирали вартість комунальних послуг (42%). Окрім того значна частина респондентів  вважають проблемами Тернополя поганий стан доріг міста (30%), хаотичну забудову міста багатоповерхівками (22%), корупцію у міській владі (21%), завантаженість вулиць транспортом (19%), наркоманію та алкоголізм (16%), малу кількість місць для паркування (15%), вартість проїзду у міському транспорті (14%), наявність безпритульних тварин на вулицях (13%), низький фаховий рівень медиків (13%), якість послуг громадського транспорту (11%), поганий стан доріг тротуарів та пішохідних доріжок (11%).

Головними пріоритетами для роботи міської влади, на думку тернополян повинні бути медичні заклади (41%), якість житлово-комунальних послуг (37%), якість доріг (30%), створення робочих місць (26%), боротьба з корупцією (23%), якість громадського транспорту (21%), залучення інвестицій у місто (18%), освітні заклади (18%). 15% вважають, що влада міста повинна першочергово зайнятися вирішенням проблеми збору та утилізації сміття, по 10-11% – соціальним захистом малозабезпечених, безпекою у місті або тротуарами та прибудинковими територіями.

 

Основними успіхами діючого мера Тернополя С.Надала мешканці міста вважають тротуари та прибудинкові території (58%). Окрім того досягненнями вважають якість доріг (31%), оновлення парків та скверів (24%),  вуличне освітлення (17%), якість громадського транспорту (16%), наявність місць для заняття спортом (16%).

Порівняльна таблиця сфер, які є пріоритетними для міської влади, на думку тернополян, і тих, за які можна похвалити міську владу, дуже різняться. Скажімо, рівень медичних закладів, який тернополяни ставлять в пріоритет, за час теперішнього керівництва набирають лише 3%, якість житлово-комунальних послуг, – 7%, а створення робочих місць – 2%.

91% опитаних вважають місто комфортним для туризму, 82% – для проживання, 75% – для відпочинку. 44% вважають Тернопіль комфортним для роботи, попри майже стільки ж у цьому питанні дотримується протилежної думки. Абсолютна більшість мешканців (94%) пишається тим, що проживають у Тернополі.

 

 

Перейти до панелі інструментів