19.04.2024
Новини

Як тернополяни оцінюють загальну ситуацію в країні та у місті. Соціологія

18% тернополян вважають, що країна рухається у правильному напрямку, 59% мають протилежну думку. Справи у місті влаштовують 45% тернополян. Таке дослідження представив у Тернополі керівник соціологічної групи “Рейтинг” Олексій Антипович. 

  • Найкращу оцінку ситуації в державі дають молоді люди та забезпечені, – каже Олексій Антипович. – А стосовно міста однаково всі вікові групи однаково позитивно оцінюють ситуацію.

На першому місці серед проблем національного рівня, які турбують тернополян, – військовий конфлікт на Сході України. Наступна проблема – хабарництво та корупція серед владоможців. Третє місце в рейтингу – відсутність роботи.

Особисті проблеми тернополян – інші. Тут в пріоритеті низький рівень доходів, а потім вже конфлікт на Сході. До трійки проблем, які важливі для тернополян особисто, входять також тарифи на комунальні послуги.

Аудиторія: мешканці Тернополя від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком та статтю. Вибіркова сукупність: 800 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 3,5%. Терміни проведення дослідження: 5-11 лютого 2020 р.

 

 

 

Перейти до панелі інструментів