24.04.2024
Новини Файні люди

Учителька з Лановеччини стала волонтером і зібрала чверть мільйона гривень для хворих діток

У наш нелегкий час є люди, серця яких відкриті до чужого горя. Для того, щоб допомагати людям у складних життєвих обставинах, потрібно бути доброю, чуйною людиною з величезним серцем. Ці слова про Ольгу Бітківську, учительку української мови та літератури із села Білозірка Лановецького району. Жінка уже понад рік організовує благодійні лотереї для фінансової підтримки діток з такими важкими діагнозами як СМА та рак.

Як виникла така ідея, з якими труднощами зіштовхнулась і що відчуває з кожною маленькою перемогою, Ольга розповіла “Терміново” в інтерв’ю.

 – Коли ти уперше провела благодійну лотерею і що відчувала, коли запустила розіграш?

Перша лотерея відбулася у грудні 2020 року. Спочатку дуже хвилювалась, але рідні, друзі та знайомі дуже підтримали. Саме вони допомагали з пошуками лотів. Дехто віддавав власні речі, кожен шукав, як посприяти. А зараз зовсім незнайомі мені люди просто пишуть в соцмережах і пропонують свої лоти для розіграшу.

– Яким саме діткам допомагаєш і скільки було зібрано?

Стараюся допомогти усім, хто звертається. Саме зараз збираємо кошти для Артема Гудими, який захворів на рак. Також допомагаємо маленькій тернополянці Юліанці, яка теж, на жаль, зіштовхнулася із цією хворобою. А нещодавно Святославчик, який бореться з раком, поїхав до Ізраїлю на лікування. Проте цим всім дітям ще не зібрано повної суми на лікування.

– Якими були найцінніші лоти, що ти розігрувала?

Напевно, дитячий вігвам за 2500 і бізіборд за 3500 гривень. Але найдорожчий лот ще попереду, і ти ніколи не відгадаєш, що це.

– Вмієш заінтригувати!

Це двоспальне ліжко. Воно коштує 6,5 тисяч гривень.

– Через що найбільше радієш?

Радію, коли дитина, якій ми збирали кошти, виграє омріяний укол (це Ольга про СМА, – ред.), і гроші, зібрані для неї, можуть піти ще на одну добру справу, чи навіть декілька. Коли приходять кошти від анонімних благодійників навіть без лотерей. А слова підтримки від друзів, рідних та навіть незнайомих людей важать дуже багато і заставляють рухатись вперед.

Тому я дякую усім, хто долучається до розіграшів і підтримує мене.

І закінчу однією із своїх найулюбленіших цитат:

«Віддай людині крихітку себе. За це душа наповнюється світлом». Ліна Костенко.

Якщо ви бажаєте долучитися до благодійних лотерей Олі, переходьте за посиланням на її сторінку та беріть участь у розіграшах. Саме ваша гривня може врятувати чиєсь життя.

 

Перейти до панелі інструментів