06.05.2024
Новини

“Благаємо вас, не витрачайте наші гроші!” : чи вдалось тернополянам домовитись з міською владою

Сьогодні, 21 вересня, у Тернополі знову відбувався пікет “ЗСУ в ПЕРШУ чергу”. Волонтери, родичі військових та небайдужі мешканці міста намагалися вкотре донести до влади міста свою позицію: щоб міська рада не витрачала гроші з бюджету на некритичні потреби, а допомогла нашим військовим з амуніцією, технікою, автівками тощо. Наші журналісти працювали на місці, розповідаємо детальніше, про що говорилось.

Читайте також: “Я не хочу бруківки на пляжі!”: тернополяни мітингували проти безглуздих закупівель міської влади

Сьогодні представники міської влади зустрічалися з ініціативною групою за закритими дверми. Про що домовились, дивіться у відео.

З’ясувалось, що у міста є гроші на допомогу військовим, але її не можуть надати, тому що нема запитів від командира військової частини. Будь-кому техніку чи амуніцію видати не можна, має бути хтось матеріально зобов’язаний. А командири військових частин або не бажають брати на себе таку відповідальність, або навіть не знають, що для того, щоб отримати якусь допомогу від громади, потрібно звернутись з офіційним запитом. Тому і звертаються до волонтерів.

“Скажіть своїм чоловікам (військовослужбовцям, – ред.), що якщо буде запит офіційний від військової частини.., то я не думаю що їм відмовлять”, – каже відома у Тернополі волонтерка Юлія Мамчак.

Благодійники просять: якщо є запит від військових, а командир відмовився його подавати, бо вважає, що цього не потрібно, звертатися безпосередньо до ініціативної групи.

Також говорили про мобільну стоматологію. Військовослужбовець з Тернополя вказує, що наші воїни на фронті навіть не знають, коли ця стоматологія і куди їде, тому і не звертаються за допомогою. Представники міської ради обіцяли відреагувати на цю проблему.

Люди, які прийшли на акцію протесту, переконані: потрібна багатостороння співпраця (міська влада – комбати – громадськість), щоб проблему недостатнього фінансування тернопільських військових таки вирішили.

Перейти до панелі інструментів