04.05.2024
Новини

Волонтери з Тернополя уже четвертий рік роздають нужденним комплексні обіди

Група волонтерів з Тернополя уже четвертий рік щонеділі о 10 ранку роздають комплексні обіди для тих, хто потребує. 20 липня виповнилось три роки, відколи проєкт “Жовтий фартух” функціонує. Про те, як вдалось протягом трьох років щотижня без жодних виключень годувати людей, що опинились у складних життєвих обставинах, та труднощі, пов’язані з цим, розповів співорганізатор проєкту Сергій Кічула.

Волонтери вистояли під час карантину, а відколи розпочалось повномасштабне вторгнення, людей, що потребують, побільшало. За час функціонування проєкту до нього долучилися тернопільські підприємці, власники бізнесів. Кожен із них витрачає свій дорогоцінний час, аби допомогти нужденним. У “Жовтому фартусі” наразі є 100 волонтерів, які щотижня зголошуються допомогти. Вони привозять продукти, готують їжу, роздають обіди.

Тернопільський молокозавод “Молокія” раз у два тижні постачає 210 одиниць продукції. Це перший великий виробник продукції, який допомагає, розповідає Сергій Кічула. Є також представники бізнесу, які уже три роки привозять їжу безкоштовно (печиво, смаколики).

На один обід волонтери витрачають близько 40 гривень. Подають першу страву (борщ, бульйон або суп), а також другу страву (каша з м’ясним). Щотижня роздають 150-180 комплексних обідів. Щоб отримати їжу, люди добираються не лише з різних мікрорайонів Тернополя, але й довколишніх сіл. Дехто бере обід для тих, хто фізично прийти не в змозі, для “лежачого” сусіда, до прикладу.

Проте ресурси волонтерські виснажуються. Тому представники “Жовтого фартуха” просять долучитися небайдужих наскільки це можливо – допомогою у роздачі обідів, донатами, продуктами. Для цього у соцмережі Фейсбук створили групу “Жовтий фартух”, де можна дізнатися усю необхідну інформацію.

Також пан Сергій ділиться своїм номером телефону –  0982151195. Напишіть або зателефонуйте до нього, і вас додадуть у волонтерську групу в вайбері. Або просто приносьте продукти у неділю о 10 ранку на вулицю Медову, 5.

 

Перейти до панелі інструментів