23.04.2024
Аналітика Відео Новини Розслідування

У Тернополі будують з масовими порушеннями Генплану – архітектор (відео)

Новобуди, які зводять у Тернополі, у своїй більшості порушують Генеральний план міста. Цей документ визначає, що і де можна будувати у місті. Блогер-архітектор Юліан Чаплінський співставив місця, де зводять у Тернополі нові житлові комплекси, із позначками на Генплані і виявив численні суперечності.

У цьому випуску ми продовжуємо рубрику “Забудовники дурять нас” на прикладі новобудов Тернополя

Про це він розповів у своєму блозі «Пан чи генплан? Що будують в Тернополі».

«У цьому випуску ми продовжуємо рубрику “Забудовники дурять нас” на прикладі новобудов Тернополя. Поглянемо, що ж будують у “файному місті” і наскільки там дотримуються свого ж генерального плану міста», – написав в анотації до відео архітектор.

Читайте також: Чиновника мерії Тернополя звинувачують у незаконному виділенні ділянки вартістю 1,3 млн грн

У своєму 33-хвилинному відеоогляді він проаналізував, на скільки нові забудови є гармонійними та сучасними в плані дизайну, визначав, які з житлових комплексів є наймиловиднішими, а також вказав на огріхи у тих проектах, які забудовники зараз реалізовують у Тернополі.

Зазначимо, що Юліан Чаплінський чотири роки обіймав посаду головного архітектора Львова. У 2019 році він звільнився, оскільки у Києві йому запропонували посаду заступника міністра розвитку громад і територій, на якій Чаплінський пропрацював до лютого 2020 року. Крім того, архітектор веде власний блог на Youtube.

Нагадаємо, після відкритого кримінального провадження щодо головного архітектора Тернополя Василя Бесаги, на останній сесії чиновника вкотре намагалися звільнити з посади, однак далі депутатської ініціативи справа не дійшла.

Перейти до панелі інструментів