19.03.2024
Новини Оперативно

«Фуршет узгодила Генпрокуратура»: експрокурор Тернопільщини прокоментував гучний скандал (фото)

Екс-прокурор Тернопільщини Микола Петришин, якого звільнили з посади уже невдовзі після представлення через скандал з розпиттям алкоголю, має намір в суді оскаржувати нещодавнє рішення дисциплінарної комісії Офісу Генерального прокурора про наміри звільнити його ще й з органів прокуратури взагалі.

Наразі Петришин перебуває у декретній відпустці із догляду за дитиною як працівник Спеціалізованої прокуратури в оборонній сфері, куди його перевели після резонансного скандалу у Тернополі.

2 березня на своїй сторінці в фейсбуці він прокоментував рішення комісії. При цьому додав акти обстежень і навіть рахунок з фуршету, який він організував з нагоди свого представлення.

«Я тривалий час утримувався від коментарів, так як все ж розраховував на об’єктивність під час службового розслідування та дисциплінарного провадження, проте 19 лютого 2021 року КДКП прийняла рішення про доцільність звільнення мене з органів прокуратури, а тому вважаю, що вимоги щодо не розголошення «особливостей внутрішньої кухні» нашої організації я дотримав та надалі маю право пояснити суспільству що ж відбулось насправді.

Одразу зазначу, що з органів прокуратури я НЕ звільнений та на даний час перебуваю у відпустці, а рішення комісії, як і накази прийняті на його основі – мною будуть оскаржені.

Що відбулось 14 вересня 2020 року в приміщенні Тернопільської обласної прокуратури?

Коротко. Відбувся офіційний захід з представлення мене, як керівника колективу та керівникам правоохоронних органів. Формат його проведення був узгоджений з керівництвом ОГП та проходив під його головуванням.

З їжею. В обідню пору. Без алкоголю.

З погодження ОГП для керівництва був організовано обід на суму 3700 гривень (фото додаю). Це абсолютно нормальна практика для таких подій, особливо у час коли м. Тернопіль перебував у червоній зоні у зв’язку із ковідною пандемією та заклади харчування не працювали. Це саме те «гучне святкування», яке так широко обговорювалось у ЗМІ.

Завершився захід о 15:00, а уже о 16:00 в моєму службовому кабінеті працювали співробітники відділу «К» СБУ та працівники Генеральної інспекції.

Зазначу, що на час фактично проведення в моєму кабінеті обшуку будь-яких святкувань не було, в кабінеті був тільки я та, як і інші працівники прокуратури, займався службовими справами. Це підтверджено відповідним актом Генеральної інспекції (фото додаю)», – написав Петришин.

Читайте також: Відсутність сп’яніння визначили… на око: новий прокурор Тернопільщини потрапив у гучний скандал в перший же день роботи (відео)

Він також апелює до того, що «версія про алкоголь та нецензурну лайку спростовується показаннями 12 (!) осіб, в тому числі і 2-ма моїми заступниками, які підтверджують мої слова, відео матеріалами, актом за участі 7 (!) осіб, де записано дослівно: «у приміщенні кабінету продуктів харчування, відкритих алкогольних напоїв, обстановки, яка б вказувала на споживання таких продуктів не встановлено».

«Весь цей абсурд грунтується на пояснення двох, на мою думку, втративших совість та будь-які моральні принципи осіб, яким я напередодні представлення відмовив у призначенні на посади своїх заступників… КДКП все ж прийнято рішення не на мою користь. Мною подано заперечень та додатків на 100 сторінок, де в тому числі я зазначив про безліч процесуальних порушень та конфлікт інтересів у осіб залучених до розслідування.

Читайте також: Коньяк, віскі, поліграф: екс-прокурора Тернопільщини знову звільняють через скандальну пиятику

Мої документи не долучали, докази не досліджували, а в усіх клопотаннях відмовили, у тому числі щодо опитування осіб.  На думку Генінспекції, у моєму кабінеті під головуванням керівництва ОГП відбувався не офіційний захід, а моя приватна вечірка, а наявність їжі була викликана моїм приватним інтересом, як і, мабуть, наявність мінеральної води на столі президії під час представлення.

На мою думку, в основу рішення ліг «значний суспільний резонанс», штучно створений так званими «активістами» та кар’єрні амбіції окремих осіб, а не бажання розібратись, що відбулось насправді.

Переконаний, що суд надасть оцінку зібраним доказам та все розставить на свої місця», – підсумував у своєму дописі Микола Петришин.

До свого посту Микола Петришин прикріпив копії акту обстеження його кабінету після резонасної події, фото з робочого приміщення та рахунок за фуршет.

Перейти до панелі інструментів