19.03.2024
Новини

У мерії Тернополя прокоментували резонансне звинувачення одіозному чиновнику

Тернопільська міська рада відреагувала на вчорашнє повідомлення прокуратури про повідомлення підозри чиновнику міської ради.

Як вдалося з’ясувати Терміново з конфіденційних джерел, обвинувачуваний – головний архітектор міста Василь Бесага, до якого громадські активісти мають численні претензії з приводу зменшень площ парків та сумнівних, а подекуди відверто  незаконних забудов. У мерії ж спробували знайти аргументи на підтримку чиновника.

Читайте також: Черговий майновий скандал: прокуратура доводить, що Тернопільська міськрада дезінформує громаду

Днями на сайті Тернопільської обласної прокуратури була розміщена публікація щодо посадової особи органу місцевого самоврядування та питання відведення земельної ділянки.

Зазначаємо, що дана публікація прокуратури не ґрунтується на принципах регулювання земельних відносин та суперечить засадам реалізації посадовими особами місцевого самоврядування функцій відповідно до чинного законодавства.

Читайте також: Прокуратура таки судитиметься з міськрадою через самочинну забудову в центрі міста

Адже питання погодження відведення земельних ділянок не віднесено до повноважень посадових осіб місцевого самоврядування. А це спростовує твердження прокуратури про наявність можливих протиправних дій, зловживань чи використання службового становища такими посадовими особами та, відповідно, підстав провадження досудового розслідування у кримінальному провадженні.

Усі рішення, що стосуються відведення земельних ділянок, приймаються не одноосібно посадовою особою, а розглядаються сесійно на пленарному засіданні міської ради та вирішуються за результатами відкритого голосування. Посадові особи повинні виконувати всі прийняті сесійні рішення, відтак їх дії не можуть містити ознак зловживання владою чи службовим становищем.

Читайте також: Прокуратура не дала мерії Тернополя збутися частини кінотеатру в центрі міста

Враховуючи, що досудове розслідування триває, сторона обвинувачення в кінцевому результаті дійде до висновку, а суд встановить відсутність в діянні посадової особи складу кримінального правопорушення, що стане законною підставою для закриття кримінального провадження відповідно до вимог п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України.

Допоки слідство триває, Тернопільська міська рада всебічно допомагатиме у його об’єктивному розслідуванні для встановлення істини у справі.

Перейти до панелі інструментів