29.03.2024
Новини Соціальні проблеми

“Лікарі боролись за його життя щомиті”: вже виписали додому 11-річного Максима, в якого стріляли у Тернополі

11-річного Максима, який постраждав від стрілялини у Тернополі 21 січня, вже виписали з лікарні додому. Про це повідомляє Національна дитяча спеціалізована лікарня “Охмадтит” на своїй сторінці у фейсбуці. 

“Наприкінці січня до лікарні «Охматдит» був доставлений 11-річний хлопчик з Тернополя з множинними вогнепальними пораненнями у тяжкому стані. Коли юний футболіст, талант місцевої команди ДЮФК «Чемпіон» та вболівальник ФК «Динамо» Максим разом з молодшою сестрою каталися на санчатах біля своєї школи, пролунав постріл. Єдине, що встиг хлопчик в цей момент – закрити собою маленьку сестричку”, – йдеться у повідомленні.

Лікарі боролись за життя хлопця щомиті, повідомляють у медзакладі. В його тілі виявилося більше 40 дробин. Дитині зробили дві операції для ліквідації наслідків вогнепального поранення та усунення ускладнень в результаті отриманих травм.
“Лікування було складним і довготривалим, його провели за державний кошт,  – повідомляє лікарня «Охматдит». – Більше місяця Максим провів на лікарняному ліжку. Завдяки професіоналізму наших неймовірних фахівців життя хлопця вдалось врятувати. Сьогодні він виписаний додому. Попереду ще реабілітація після перенесених травм та відновлення фізичної форми. Але все це – вже щасливий кінець історії. Всі ми бажаємо хлопцю міцного здоров’я та здійснення заповітної мрії – стати гравцем ФК «Динамо»! Сподіваємось незабаром побачити тебе, Максим, на футбольному полі!”
Нагадаємо, 21 січня у Тернополі 11-річний Максим отримав численні поранення, з його тіла вийняли кілька десятків дробин. Згодом правоохоронці встановили, що пораненим був ще один хлопчик – дробинка потрапила йому у щоку.  Третього лютого тернополянину Валерію Устинову повідомили про підозру. Йому висунули підозру у двох статтях Кримінального Кодексу України – ч. 4. ст. 290  та ч. 1 ст. 121 (хуліганство, вчинене з використанням зброї, та заподіяння умисного тяжкого тілесного ушкодження). Зранку 4 лютого, згідно з ухвалою Тернопільського міськрайонного суду, чоловіка на два місяці взяли під варту просто із зали суду без визначення розміру застави.  Захисник Устинова оскаржив арешт. 22 лютого Тернопільський апеляційний суд залишив скаргу захисника підозрюваного без задоволення, а ухвалу міськрайонного суду – без змін. Відтак підозрюваний у стрілянині в дітей у Тернополі перебуватиме під вартою без визначення розміру застави до 3 квітня.
Перейти до панелі інструментів