28.03.2024
Відео Місто Новини Оперативно Суди

“Щиро каюся”: підозрюваного у стрілянині по школярах взяли під варту просто з зали суду (відео)

Валерія Устинова, якого підозрюють у стрільбі по дітях, взяли під варту на 60 днів в залі суду 4 лютого. Вийти під заставу йому не вдасться, зважаючи на те, що він живе неподалік родин, діти яких постраждали.

Підозрюваний у стрілянині – уродженець міста Сарни Рівненської області, 79-го року народження, розлучений, сам має 12-річного сина. Про це стало відомо на засіданні суду, під час якого йому обирали міру запобіжного заходу.

Відповідно до результатів розслідування, 21 січня 11-річний Максим Капустяник з сестрою та їхній друг Максим Дубовичк неподалік 27-ї школи разом каталися з гірок.

За словами представниці обвинувачення, поруч є будинок, в одній із квартир якого орендує квартиру підозрюваний. Побачивши дітей, у нього виник умисел з використанням вогнепальної зброї. Чоловік взяв мисливську рушницю 16-го калібру, яку тримав без відповідного дозволу.

Читайте також: “Доказів вже є досить”: підозрюваного у пораненні тернопільського школяра хочуть тримати під вартою без права вийти під заставу (відео)

– Підозрюваний відчинив вікно у спальні, квартира розміщена на першому поверсі, якраз навпроти місця, де гралися діти, – описує події прокурорка. – Маючи навик у стрільбі, чоловік безпричинно здійснив прицільний постріл у сторону, де були малолітні. В результаті Максим Капустяник отримав чимало поранень. Дубовик Максим також отримав поранення у щоку. Устинов усвідомлював, що чинить.

Зважаючи на те, що чоловік проживає поруч із потерпілими, сторона постраждалих просила про його утримання під вартою без права застави.

Читайте також: “Під час операції вилучили 30 сторонніх тіл”: порушили провадження за фактом травмування школяра

Захисник підозрюваного розповів, що вистріл трапився з необережності, бо чоловік не перевірив наявність патронів у вогнепальній зброї. Мовляв, до правоохоронців одразу ж не пішов, бо довго не міг повірити в те, що зробив. Хоча вину свою визнає. Однак з тим, що все було вчинено умисно, не погоджується. Зважаючи на те, що чоловік утримує матір та допомагає колишній дружині утримувати малолітнього сина, адвокат обвинуваченого просив про домашній арешт.

– Я вибачаюся перед батьками та дітьми, зробив це з необережності. Щиро каюся. Буду компенсувати всі збитки. Переховуватись не маю наміру, – сказав на суді підозрюваний Устинов.

У характеристиці із попереднього місця роботи, про чоловіка відгукуються лише позитивно.

Зважаючи на всі ці обставини, суддя вирішила задовольнити клопотання сторони потерпілих. Підозрюваний у стрілянині сказав, що подаватиме апеляцію. На це у нього є 5 днів.

 

Перейти до панелі інструментів