19.03.2024
Відео Місто Молодь Новини

Макіяж сховали під масками, а наряди купували в останній момент: як готувались до параду тернопільські випускники (пряма трансляція)

Попри несприятливу епідситуацію, 31 липня у Тернополі все ж вирішили провести традиційний парад випускників. Умовами були: захисні маски та дотримання соціальної дистанції між випускниками та між школами.

Як розповіла начальниця міського управління освіти Ольга Похиляк, цьогоріч випускників у Тернополі – 1409, з них 209 медалістів, 7 – “двохсотбальників”.

– Спершу більше 200 випускників відмовилися брати участь у ході, однак з часом їх ставало менше, – уточнила Похиляк.

Самі ж випускники розповідають: через те, що до останнього не знали, чи буде парад, не знали, чи купувати святкові наряди.

– На парад я не особливо чекала, але задоволена, що він є, – розповідає випускниця школи №9 Мар’яна. – Сукню придбали раптом за тиждень від випускного. Майже в останній момент.

Наряд дівчина вирішила шити, каже, що так вийшло дешевше.

– Якщо купувати готову сукню, то це обійдеться у 10-15 тис. грн, а якщо шити – то мова йде про 5-10 тис. грн, – додає випускниця.

До святкового образу дівчата підходити ретельно, навіть підбирали маску в тон. Як наприклад Юлія з першої гімназії.

– Я старалася підібрати маску спеціально під сукню, сьогодні спека, дихати трохи важко. Губи намалювала, але як виявилося, даремно, – сміється дівчина.

Дехто з дівчат у довгих сукнях пішов на хитрощі – взулися у кросівки, аби легше було пройти дистанцію до стадіону.

Не обійшлося і без рекордів: одна з випускниць – Марія Борисяк із школи №7 – одягнена в сукню зі стометровим шлейфом, який несла малеча

– Я сама танцюристка, тож до уваги звикла, – розповідає про те, як з’явилася ідея пошити такий незвичний наряд. – Я хотіла просто сукню, дизайнерка запропонувала шлейф. Я погодилася не зразу, були вагання, але таки погодилася.

Сама ж дизайнерка диво-сукні Наталя Стефанчук розповіла, що шлейф згодом можна зняти і спокійно святкувати без нього.

Як повідомляли в поліції, між випускниками дистанція повинна бути півтора метра, між школами – близько шести. На практиці між школами дистанцію тримали навіть більшу – у добрих 10-20 метрів.

Щоправда, не всі випускники таки одягли маски. Дехто просто тримав їх одягненими на руці, багато просто проігнорували обов’язкову вимогу.

Попри прохання поліції не приходити на парад усім охочим, глядачів традиційно прийшло доволі багато.

Детальніше дивіться у наших онлайн-трансляціях.

 


Перейти до панелі інструментів