18.04.2024
Новини Суди

Як покарали юнака за секс з тернопільською семикласницею

Днями Тернопіль ошелешила новина про те, що за секс із семикласницею повнолітній юнак отримав рік “умовно”. У матеріалах справи йдеться про те, що молодь познайомилася у соцмережі, спілкувалися, а тоді вирішили зустрітися.

Зустріч перейшла на інший рівень і закінчилася сексом.

“17 травня 2019 року близько 11 год. у ОСОБА_1 , який перебував на території парку «Національного відродження», що у м. Тернополі, винник злочинний умисел, спрямований на природні статеві зносини з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку, а саме із ОСОБА_2 . ОСОБА_1 , будучи повнолітньою особою, достовірно знаючи про вік ОСОБА_2 , та незважаючи на це, за взаємною згодою з останньою, без застосування фізичного насилля, а також погрози застосування до неї такого насилля, вступив з нею у природні статеві зносини на території парку «Національного відродження», що у м. Тернополі”, – йдеться в матеріалах справи.

Там же вказано, що обвинувачений та потерпіла сторона уклали угоду про примирення, згідно умов якої вони дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій обвинуваченого за ч.1 ст. 155 КК України “Природні або неприродні статеві зносини з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку, вчинені повнолітньою особою”, обвинувачений беззастережно визнав свою винуватість у зазначеному діянні.

Також вказаною угодою визначено покарання, яке повинен понести обвинувачений ОСОБА_1 , а саме за ч 1 ст.155 КК України у вигляді 2 років обмеження волі із звільненням від відбування покарання на підставі ст.75 КК України з випробуванням з встановленням іспитового строку на 1 (один) рік.

Юнак повинен періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, – повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

У разі невиконання угоди про примирення потерпіла має право звернутися до суду, який затвердив таку угоду, з клопотанням про скасування вироку.

 

 

Перейти до панелі інструментів