30.04.2024
Місто Новини

У Тернополі припарковані з порушеннями автомобілі відсьогодні забиратимуть на штрафмайданчик (фото)

Відсьогодні представники муніципальної інспекції почали у Тернополі примусову евакуацію автомобілів, які припарковані з порушеннями.

Зокрема, в передобідню пору було евакуйовано автомобіль з перехреста вулиць Острозького та бул. Шевченка неподалік каплиці Тернопільської районної лікарні.

Як пояснив Терміново завідувач сектору контролю управління муніципальної інспекції Володимир Петрик, евакуацію почали аж відтепер через те, що у міста з’явився комунальний штрафмайданчик. Розташований він на вул. Бережанській, 44, його місткість, за даними посадовця, – орієнтовно 100 автомобілів.

– Раніше був суто штрафмайданчик поліції. А тепер ми маємо свій. То відсьогодні щодня здійснюватимемо рейди. Якщо чийсь автомобіль суттєво перешкоджатиме руху транспорту – його забиратимемо на штрафмайданчик,  – окреслив плани «муніципалів» Петрик. – Сьогодні під час огляду міста на перехресті виявили 4 автомобілі, припарковані з порушенням. Ми оформили постанови на штрафи, після чого 3 водії одразу поїхали.

Четвертого водія не було. За словами представника муніципальної інспекції, оскільки залишений посеред дороги автомобіль заважав руху, було викликано евакуатор і поміщено автомобіль на штрафмайданчик. На місці, де стояло авто, «муніципали» наклеїли листівку з даними, куди поміщено автомобіль і чому.

– Тепер водієві необхідно у 5-дений термін сплатити штраф, оплатити послуги евакуатора та зберігання автомобіля на штрафмайданчику, після чого авто йому повернуть, – каже Володимир Петрик. – Про те, що ми забрали автомобіль, також повідомляємо поліцію.

Тож якщо водій раптом вирішить, що автомобіль вкрали і звернеться на 102, то йому повідомлять, де насправді його техніка.

Перейти до панелі інструментів