03.05.2024
Новини

Як покарали шахрая, який виманив 1 млн грн у жителів Тернопільщини

Шахрая, що видавав себе за забудовника і виманив понад 1млн грн у жителів Тернопільщини, засуджено до 5 років позбавлення волі.

Як повідомляє пресслужба прокуратури Тернопільської області, жителя с.Байківці обвинувачують у скоєні злочину за ч.3, 4 ст.190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману – шахрайство, вчиненев особливо великих розмірах).

Прокурор довів у суді, що впродовж квітня – серпня 2016 року, громадянин І., представляючись співзасновником житлового кооперативу та розпорядником будівельної техніки, заволодів понад 1 млн гривень жителів Тернопільщини, які йому повірили та віддали свої кошти.

Одному з жителів краю шахрай пообіцяв посприяти у купівлі котеджу у с.Гаї Гречинські за зниженою ціною, виманивши 0,5 млн гривень за квартиру, яку не мав повноважень продавати. Іншому –продав земельну ділянку за 300 тис грн, що належала будівельному кооперативу. Ще один підприємець втратив майже 200 тис грн, спокусившись на запропонований зловмисником екскаватор марки «Джісібі». Кошти, отримані обманним шляхом, шахрай привласнив.

Суд, погодившись із пропозицією прокурора, визнав винним громадянина у інкримінованих злочинах та призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі із конфіскацією усього майна. Також, заявлено цивільні позови в користь потерпілих, з вимогою відшкодувати завдану їм шкоду.

 

 

Перейти до панелі інструментів