18.04.2024
Мандри Новини

Україна відновлює авіарейси, однак є ризики “зависнути” за кордоном на тривалий час

Україна помалу відновлює авіасполучення з іншими країнами. Зокрема, за інформацією Міністерства інфраструктури, з 15 червня почали здійснювати міжнародні перевезення з Києва. Однак це зовсім не означає, що вже є можливість подорожувати так, як і раніше.

Тернополянин-мандрівник Олег Кошла відвідав понад 50 країн, мав плани і на це літо, однак їх довелося змінити через коронавірус.

– Були авіаквитки на квітень і червень, які вже відмінили, – розповідає Олег. – Планувати щось зараз – доволі невдячна справа, оскільки абсолютно не відомо, які правила будуть діяти далі для громадян України, ну і в самій Україні. Чи не доведеться після відпустки і приїзду з якоїсь країни сидіти 14 днів на карантині вже тут.

Якщо все ж є бажання потрапити цього року за кордон, то варто планувати на вересень-жовтень, радить Олег Кошла.

– На кінець червня-липень я би ще не рекомендував, – каже досвідчений мандрівник і одразу ж пояснює чому. – З плануванням зараз все досить важко. Перед тим, як купувати квитки, потрібно глянути, які карантинні заходи діють в тій чи іншій країні щодо українців. Щоб кудись не приїхати і не сидіти там 14 днів на карантині.

Зокрема, перевіряти ці умови Олег радить на сайті Міністерства закордонних справ. Інформація там постійно оновлюється.

Нагадаємо, відповідно до заяв міністра інфраструктури Владислава Криклія, з 16 червня відновили авіарейси з України до Австрії, Латвії, Німеччини, Польщі, Угорщини, Португалії, Данії, Греції, Литви, Словаччини, Естонії та Великобританії. Польоти здійснюватиме Wizz Air Hungary, компанія вже має дозволи, запевнив міністр.

“З 21 червня – Ryanair з Києва до Барселони, Мадриду та Кракова (дозволи на здійснення рейсів очікуються). З 22 червня виконувати регулярні міжнародні рейси планують українські авіакомпанії”, – написав у Телеграмі Криклій.

В Мінінфраструктури закликають українців обов’язково перевіряли інформацію перед купівлею квитків щодо умов в’їзду громадян України до країн ЄС, які наразі не відкрили свої кордони для українців. У такому разі право на в’їзд мають іноземці, дипломати та українці з робочими візами чи посвідченнями на проживання в ЄС, а також в інших випадках, визначених країною в’їзду.

Сьогодні, 19 червня Криклій також повідомив, що з 1 липня туристи з України зможуть подорожувати літаками до Туреччини без самоізоляції та тестування, лише з дотриманням необхідних вимог безпеки.

“Якщо у пасажира буде підвищена температура, йому запропонують пройти тестування на COVID-19”, – написав у Телеграмі Криклій.

Фото: unsplash

 

 

 

 

 

Перейти до панелі інструментів