28.03.2024
Новини Промо

Бойлери на 100 літрів та інші пристрої, які допомагають жителям Тернопільщини зберегти сімейний бюджет

Мешканці Тернопільщини розповіли, як електричні бойлери та інші побутові девайси допомагають їм зменшити витрати на комунальні послуги. Виявилося, що з метою економії містяни спеціально встановлюють сучасне енергоефективне обладнання.

Які саме пристрої найчастіше обирають тернополяни, щоб уникнути появи «прогалин» у сімейному бюджеті?

Електричні бойлери

Від захмарних витрат на гарячу воду користувачів рятують оснащені великими баками електричні бойлери накопичувального типу. Вони дозволяють не платити за водопідігрів, оскільки під час роботи використовують тільки холодну воду та електроенергію.

Серед таких водонагрівачів є величезна кількість моделей, які належать до класу енергоефективності А. Їхнє обслуговування обходиться користувачам дешевше, а вигода від експлуатації відчувається уже в перші дні після монтажу.

Для квартири або приватного будинку підібрати бойлер Gorenje на 100 літрів можна за посиланням https://www.moyo.ua/bt/klimaticheskaya-tekh/vodonagrevately/boylery/gorenje-100-litrov/

Твердопаливні котли

Однією з найсуттєвіших статей витрат сімейного бюджету є оплата послуг системи опалення. Абонентам центральної мережі теплопостачання за опалювальний період доводиться розпрощатися з великою сумою коштів.

Щоб зменшити навантаження на власний гаманець, частина тернополян говорять «так» автономному опаленню. Для забезпечення оптимальних мікрокліматичних умов в житлових приміщеннях вони встановлюють твердопаливні котли, які працюють без прив’язки до розетки чи газової труби.

Посудомийні машини

Змінити суми у платіжних квитанціях за гарячу воду можна і завдяки встановленню посудомийної машини. За один цикл вона витрачає значно менше рідини, ніж людина під час ручного миття.

До того ж, більшість моделей посудомийок самостійно підігріває воду до потрібної температури.

Смарт-системи освітлення і розумні електротехнічні пристрої

Щоб платити за електроенергію менше, містяни купують економічні інтелектуальні лампочки, бра і навіть люстри. Підвищений попит мають і розумні вимикачі, розетки, подовжувачі та мережеві фільтри.

Енергоефективне кухонне оснащення

Вдалим способом економії користувачі з Тернопільщини вважають і експлуатацію кухонної техніки, яка належить до високого класу енергоефективності.

Встановлення холодильників, духових шаф, варильних поверхонь та інших приладів з класу А+ або А++ (А+++) – це можливість щомісяця «вписуватися» в норму, яка дозволяє платити за електроенергію за мінімальним тарифом.

Також заощаджувати кошти допомагає грамотний підхід до експлуатації побутової й кліматичної техніки. Вчасне вимкнення девайсів і активна експлуатація тільки у разі необхідності – це ще одна методика, яка сприяє економії.

 

Перейти до панелі інструментів