20.04.2024
Новини Політика

Тернопільська облрада кличе “на килим” голову ТОДА Володимира Труша

Тернопільська облада на найближчій сесії хоче почути звіт голови ТОДА Володимира Труша про стан боротьби із захворюванням на COVID-19, а також станом фінансування соціальної сфери. При цьому депутати запропонували голові ТОДА особисто доповідати з даних питань.

 

Не виключено, що на сесії буде гаряче. В контексті наближення місцевих виборів сесійна зала має всі шанси стати майданчиком, на якому політичні сили намагатимуться підняти свій рейтинг і продемонструвати громаді, що саме вони найбільше турбуються про добробут жителів області. Традиційно напередодні виборів це робиться дуже емоційно, особливо за наявності політичних опонентів.

 

Як повідомляє прес-служба обласної ради, на нараді уповноважених представників депутатських фракцій, під час якої обговорили підготовку до проведення четвертого пленарного засідання чотирнадцятої сесії обласної ради, керівники фракцій вирішили насамперед заслухати Володимира Труша. Зокрема депутати хочуть почути від нього інформацію про стан виконання облдержадміністрацією  за період з початку 2020 року повноважень щодо здійснення фінансування підприємств, установ та організацій освіти, культури, науки, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту, соціального захисту населення.

Також депутатський корпус зацікавився інформацією про стан боротьби із захворюванням на COVID– 19 і здійснення заходів по боротьбі з поширенням коронавірусу в Тернопільській області.

 

Облрадою вже було скеровано у ТОДА, в якому повідомлялось про необхідність до  17 червня  2020 року надати Тернопільській обласній раді в письмовому вигляді дану інформацію. Водночас запропоновано голові облдержадміністрації Володимиру Трушу бути готовим особисто поінформувати Тернопільську обласну раду з даних питань.

Четверте пленарне засідання чотирнадцятої сесії обласної ради заплановано провести на початку липня.

 

 

Перейти до панелі інструментів