23.04.2024
Місто Новини

Поминальні дні перенесуть на Зелені свята: тернополян просять не йти на кладовища на Великдень

За можливості, зачинити кладовища на Великдень, аби жителі міста та громади не змогли туди потрапити, а поминальні відправи перенести на Зелені свята – такі пропозиції винесли на засіданні міського оперативного штабу в середу, 15 квітня.

Усі ці заходи – аби унеможливити масові скупчення людей на цвинтарях під час великодніх свят.

Отож, оперативний штаб прийняв наступне рішення

– Заборонити на час карантину масові відвідування кладовищ, розташованих на території Тернопільської територіальної громади, а також проведення поминальних відправ.

За словами міського голови Сергія Надала, керівництво УГКЦ прийняло рішення, що всі відправи натомість будуть проводити в період Зелених свят.

– Священнослужителі закликають на Великдень не ходити на цвинтарі, щоб не утворювати масові скупчення людей. Попередньо відомо, що аналогічне рішення готують і в Українській православній церкві, – розповів Надал.

Управлінню ЖКГ, спільно з поліцією, дали завдання перекрити рух та унеможливити прохід на територію цвинтарів. Якщо є можливість, зачиняти ворота. Заборона не стосується лише тих випадків, коли мова йде про похорон. Але й там просять дотримуватись карантинних обмежень – до 10 людей.

Перейти до панелі інструментів