26.04.2024
Здоров’я Новини

Пацієнтка потрапила в університетську лікарню у невідкладному стані, а виявили коронавірус

Про випадок виявлення COVID-19 у хірургічному відділенні Тернопільської університетської лікарні у редакцію повідомив читач Андрій.

– Я прийшов на планове обстеження, однак мене не прийняли, сказали, що у відділенні виявили коронавірус, – розповідає чоловік.

Інформацію підтвердили власні джерела у медзакладі. Йшлося про особу, яка нещодавно повернулася з Польщі і приховала факт перебування за кордоном при госпіталізації. У пацієнта начебто була підозра на кишкову непрохідність, а також кашель і температура, тому зробили тест ПЛР, який підтвердив коронавірус.

Через годину Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом повідомив про третій випадок інфікування у Тернополі. Це 55-річний чоловік, який повернувся з Польщі. Однак мова йшла про іншу особу. На ранок у штабі уточнили, що чоловік перебував на 14-денній ізоляції вдома, а COVID-19 у нього виявли на 17-й день після прибуття з-за кордону. Пізніше інформацію уточнили: чоловік прибув зі Словаччини.

Отже, з обласної лікарні госпіталізували іншого пацієнта. Ми звернулися за інформацією у прес-службу Тернопільської університетської лікарні.

– Це старша жінка, вона поступила у медзаклад ургентно, бо дуже важка, – розповіла прес-секретар закладу Ірина Кошіль. – Вона в лежачому стані, підозрювали кишкову непрохідність. Потім у неї діагностували запалення легень, зробили тест і виявили коронавірус. Згідно з протоколом, викликали бригаду швидкої допомоги і доправили у лікарню швидкої допомоги. Вона пробула у лікарні не більше години.

Не змогли сказати у прес-службі, звідки жінка, чи перебувала вона за кордоном і від кого могла інфікуватися.

Дані про пацієнтку, яка перебуває в обласному медзакладі, знаходимо на сторінці Бучацької райдержадміністрації. Йдеться про жінку 1953 року народження.

Інформацію про те, що у лікарні перебуває пацієнтка з Бучача, підтвердили у Тернопільській комунальній лікарні швидкої допомоги.

– Так, у нас є така пацієнтка, вона почувається непогано, – розповідає головний лікар закладу Ярослав Чайківський. – Справді була підозра на кишкову непрохідність. Зараз її прокапали, з цією проблемою більш-менш стабілізувалося, однак в процесі обстеження у неї виявили COVID-19.

 

Нагадаємо, Тернопільська університетська лікарня в числі 18-ти закладів області, визначених Міністерством охорони здоров’я для госпіталізації хворих на COVID-19.

За словами прес-служби Тернопільської університетської лікарні, лікарня і медперсонал працюють згідно з протоколами. Дезінфекцію провели, контактних осіб також тестують.

Ми також поцікавились, як забезпечені працівники лікарні засобами індивідуального захисту на випадок контактування з хворими на коронавірус. Як тільки у прес-службі закладу нададуть інформацію, одразу ж її опублікуємо.

 

 

Перейти до панелі інструментів