26.04.2024
Новини

У Тернополі потребуючі можуть отримати продуктовий набір від благодійного проекту “На відстані руки”

У Тернополі можна долучитись до благодійного проекту  «На відстані руки» , який є громадською ініціативою. Його мета – допомогти продуктовими наборами для потребуючих . Тернопільські волонтери, представники громадських організацій, соціальних служб і «Карітасу» об’єдналися, аби оперативно та фахово надавати допомогу людям, які опинилися у непростій ситуації через загрозу поширення COVID-19.

– В мене багато думок про карантин, але мої роздуми ніяк не впливають на хід процесу і коли закінчиться ця ситуація з коронавірусом я запитаю себе, що я зробив, – у відео на власній сторінці Фейсбук розповів Сергій Кічула. – З кожним днем людей, які потребують продуктів, все більше, це пенсіонери, люди із захворюваннями, які не можуть пересуватись ті всі хто потребують допомоги. Залишайтеся вдома, не наражайте себе й інших на небезпеку, а звертайтеся до волонтерів проекту #навідстаніруки

– Минулого тижня ми зібралися з волонтерами і домовилися про спільні дії, – розповідає волонтер Юра Кулик. – В структурі проекту “Квітоцентр”, який знаходиться на Текстильна, 42, це центральний логічний склад, куди люди, підприємці привозять продукти. Сьогодні було зроблено 50 продуктових наборів, які машини соціального таксі з соціальними працівниками від міської ради і працівниками “Карітас” розвезли потребуючим.  У нас немає сталого продуктового набору, який буде розвозитися всім, бо ми його пакуємо по мірі надходження на склад.

Також благодійний фонд “Карітас” відкрив сьогодні спеціальний рахунок для підприємців, щоб вони могли також перераховувати кошти, – доповнив чоловік. Сьогодні “Квітоцентр” включився не тільки з допомогою надання складу для збору, а від себе дав кожній людині по букетику.

– 250-300 гривень коштує один пакет продуктового набору, – розповіла працівниця “Карітас” Таня. – Ми формуємо список тих, хто дзвонить на гарячу лінію, зазвичай це люди літнього віку, але і звертаються мами, які не можуть залишити хворих дітей вдома самих і піти в магазин по продукти, бувають різні випадки.

Контакти й реквізити проекту:

Склад: Тернопіль, вул. Текстильна, 42 Телефон: 068 949 2949

Картка для збору коштів: 4149 6293 8245 9774 Кічула Сергій

ТЕРНОПIЛЬСЬКИЙ БЛАГОДIЙНИЙ ФОНД КАРIТАС р/р UA153387830000026007055126898 АТ КБ “ПРИВАТБАНК” ЄДРПОУ банку 14360570, код банку 338783

Перейти до панелі інструментів